Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Iunie 2014
Vizualizari: 1596
Comentează add

Sindicaliştii de la Sanitas pichetează şi astăzi sediul ministerului sănătăţii, în semn de protest faţă de situaţia din sistem.

Protestul membrilor Sanitas continuă

radiojurnal

Sindicaliştii Sanitas pichetează ministerul sănătăţii. Foto: Adriana Turea.

Sindicaliştii de la Sanitas pichetează şi astăzi sediul ministerului sănătăţii, în semn de protest faţă de situaţia din sistem.

După convorbirile de luni cu ministrul de resort, Nicolae Bănicioiu, liderii federaţiei au primit promisiuni legate de noul contract colectiv de muncă, deblocarea posturilor vacante şi căutarea de soluţii pentru majorarea salariilor.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat că le-a solicitat autorităţilor să găsească până vineri o soluţie clară pentru creşterea salariilor.

"Se face o evaluare la acest moment. Ne-am propus ca vineri, dacă tot pichetăm ministerul de finanţe, să fie pregătiţi în aşa fel încât să vină cu soluţii foarte clare. Noi am spus că sub un procent minimal legat de creşterea veniturilor din sănătate şi din asistenţa socială nu ne vom opri ba, mai mult, am solicitat foarte clar în spaţiul public să se discute inclusiv de faptul că dorim o regândire a sistemului de salarizare în condiţiile în care apar mari discrepanţe şi mari diferenţe şi inechităţi.

"În legătură cu deblocarea de posturi s-a făcut deja o primă evaluare. Pe săptămâna viitoare o să avem deja cifrele exacte, dar asta va fi discuţia, probabil joi, cu doamna ministru Rovana Plumb" a spus Marius Sepi.


Etichete ştiri BucureştiSanitasministerul sănătăţiisalariimajorăripichetliderinegocieriNicolae BănicioiuMarius Sepi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live