Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

23 Septembrie 2010
Vizualizari: 1493
Comentează add

Ministrul muncii, Ioan Botiş i-a invitat pe reprezentanţii sindicatelor, la discuţii referitoare la revendicările lor.

Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat

paul-poterasi

Miting organizat de CNSLR Fraţia miercuri în Piaţa Victoriei. Foto: Agerpres.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, i-a invitat la ora 13.00, pe reprezentanţii sindicatelor, la discuţii referitoare la revendicările lor, a declarat  vicepreşedintele CNS Cartel Alfa, Liviu Apostoiu, transmite reporterul Radio România, Marilena Frâncu.

În privinţa revendicărilor salariaţilor din sănătate,  ministerul de resort susţine că una dintre problemele ridicate de sindicalişti a fost rezolvată.

Ministerul sănătăţii precizează că a deblocat peste 2.300 de posturi, iar autorităţile sanitare au posibilitatea de a debloca încă 750.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Oana Grigore, a declarat la Radio România Actualităţi, că se încearcă şi o plasare mai bună a personalului medical în grila noii legi a salarizării bugetarilor. 

Sindicaliştii de la Cartel Alfa au protestat joi în Piaţa Victoriei. La manifestaţie au participat federaţiile din sănătate, asistenţă socială şi educaţie.

Potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, Marilena Frâncu, care citează Jandarmeria Română, în Piaţa Victoriei au fost prezenţi la ora 11.40, aproximativ 800 de protestatari.

Manifestaţiile au început la ora 11.00 şi au durat două ore, cât era valabilă autorizaţia.

Protestele "Cartel Alfa" continuă vineri, când în Piaţa Victoriei vor veni sindicalişti din sectorul economic, poliţie şi penitenciare, urmaţi, luni, de cei din administraţie şi chimie.

Sindicaliştii cer printre altele, revenirea la salariile din 2009, renunţarea la planul de disponibilizare şi un salariu minim brut de 750 de lei.

În plus, Federaţia Sindicatelor Universitare Alma Mater se declară nemulţumită şi faţă de menţinerea blocării posturilor, dar şi faţă de diminuarea salariilor cadrelor didactice din sistemul universitar prin dispariţia, începând cu 1 ianuarie, a sporului de doctorat.

Seria protestelor de stradă ale sindicaliştilor a început miercuri, cu mitingurile CNSLR Frăţia în Piaţa Revoluţiei şi Piaţa Victoriei.

Protestul, la care au participat, potrivit jandarmilor, aproximativ 10.000 de oameni, a durat patru ore şi a fost marcat de un incident la sediul guvernului.

Unii manifestanţi au încercat să forţeze barajul de protecţie pentru a ajunge la Guvern şi au aruncat cu sticle de plastic şi cu ouă spre sediul Executivului.

Aceştia au fost opriţi de echipajele de jandarmi, care s-au grupat în zona barajului de protecţie şi au intervenit cu gaze lacrimogene.


Etichete sindicateprotestePiaţa VictorieiŞoseaua KiseleffIoan BotişEmil Bocguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live