Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

15 Septembrie 2020
Vizualizari: 538
Comentează add

Președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc, le-a cerut membrilor și salariaților termocentralei să respecte decizia instanței și să reia de urgență lucrul.

Protestul de la Mintia, declarat ilegal, a încetat

ilie-pintea

Sediul Complexului Energetic Hunedoara. Foto: Arhivă/ Ilie Pintea

Cu puțin timp în urmă, protestul de la Termocentrala Mintia s-a încheiat, după ce Tribunalul Hunedoara s-a pronunțat în ședința publică de astăzi cu privire la ilegalitatea grevei salariaților, în urma unei acțiuni în instanță a Complexului Energetic Hunedoara.

Într-un mesaj adresat colegilor săi, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc, le-a cerut public membrilor și salariaților termocentralei să respecte decizia instanței și să reia de urgență lucrul.

El a mai precizat că formațiunea sindicală pe care o conduce  nu a cerut membrilor să facă grevă, iar salariații termocentralei au ieșit într-un protest spontan pentru a-și cere drepturile.

Protestul  de la Mintia a început cu nouă zile în urmă, din cauza faptului că termocentrala a fost oprită pentru a cincea oară în acest an din cauza lipsei cărbunelui. Ulterior, angajații au refuzat să reia lucrul, cerând plata drepturilor restante, cuprinse între 3 și 5000 de lei pentru fiecare salariat, dar și un program de închidere a unității, cu măsuri de protecție socială pentru cei peste 700 de angajați. Din cauza protestului, peste 4700 de apartamente și instituții din Deva au rămas de zece zile fără apă caldă.


Etichete (ii)mintiaprotestincetare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live