Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

22 Februarie 2016
Vizualizari: 895
Comentează add

Protestul de la exploatarea Lonea, din judeţul Hunedoara, ia amploare: numărul minerilor blocaţi în subteran este, la această oră, de peste 400.

Protestul de la exploatarea Lonea, din judeţul Hunedoara, ia amploare

ilie-pintea

Intrarea în mina Lonea. Foto: Ilie Pintea.

Protestul de la exploatarea Lonea, din judeţul Hunedoara, ia amploare: numărul minerilor blocaţi în subteran este, la această oră, de peste 400.

Şi ortacii care au intrat în mină la schimbul 3 au anunţat că se vor alătura acestui protest, care a luat amploarea după ce minerii de la schimbul 1 s-au blocat de dimineaţă în galeria principală a minei.

Cinci dintre protestatari au intrat în greva foamei, iar sindicaliştii se aşteaptă ca în jurul orei 22.00 toţi minerii de la Lonea să se afle în subteran, în semn de protest faţă de situaţia fără precedent în care se află mineritul din Valea Jiului.

Minerii spun că nu mai pot lucra în condiţiile actuale, în care le lipsesc şi materialele de strictă necesitate din subteran, şi au cerut garanţii ferme din partea Ministerului Energiei cu privire la continuitatea activităţii de extracţie a huilei.

Ei au mai protestat cu două săptămâni în urmă, când au cerut administraţiei să renunţe la o măsură ce prevedea trimiterea personalului TESA în concediu cu salariul diminuat.

Complexul Energetic Hunedoara se află în insolvenţă, iar singurele măsuri anunţate până acum de administratorul judiciar vizează concedierile colective şi renunţarea la o parte din drepturile prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă. 


Etichete Valea Jiuluiexploatarea minieră Loneajudeţul Hunedoaraprotestmineri blocati în subteranMinisterul EnergieiComplexul Energetic Hunedoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live