Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constanţa Comănici

4 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1387
Comentează add

15 persoane sunt de zece zile în greva foamei şi, alături de alţi săteni, care au manifestat în faţa primăriei, cer ridicarea interdicţiilor de circulaţie impuse în localitate.

Protestul continuă la Pungești

constanta-comanici

 Proteste la Pungeşti (7.12.2013). Foto: captură video.

 În localitatea vasluiană Pungeşti situaţia este tensionată, pe fondul conflictului dintre localnicii, care protestează faţă de explorarea gazelor de şist şi jandarmii care se află în zona specială de siguranţă instituită de poliţia din Vaslui la sfârşitul anului trecut.

15 persoane sunt de zece zile în greva foamei şi, alături de alţi săteni, care au manifestat în faţa primăriei, cer ridicarea interdicţiilor de circulaţie impuse pe raza localităţii.

"Facem toate demersurile încât ei să vadă că noi avem dreptate. Noi nu ne vom lăsa, indiferent ce o să facă până la urmă.

" 3-4 maşini stau în poartă la mine, domne'. Da. Aici iar, la fel, vin şi stau, întorc maşinile în 10-10 metri aşa, pac, întorc maşinile, nu dau voie la lume. Ne-au băgat în sperieţi, noi parcă am fi zonă declarată zonă de război", spun localnicii.

În replică, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Ţăranu, a declarat pentru Radio Iaşi că prin prezenţa jandarmilor în localităţile Siliştea şi Pungeşti autorităţile doresc să asigure liniştea şi siguranţa publică.

"Jandarmii aflaţi în dispozitivele specifice de ordine şi siguranţă publică au desfăşurat acţiuni specifice de legitimare a acestor persoane. În prezent, aproximativ 10 persoane au fost legitimate, urmând a fi adoptate măsurile legale.

"Jandarmeria este prezentă în continuare în această zonă pentru asigurarea unui climat de normalitate şi prevenirea oricăror incidente ce pot duce la tulburarea ordinii publice", a declarat Marius Ţăranu.


Etichete Ştiri Nord-EstPungeştiprotestejandarmeriegaze de şistChevron

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live