Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Februarie 2021
Vizualizari: 138
Comentează add

Protestul de la Mina Lupeni din Valea Jiului continuă.

Protestul de la Mina Lupeni din Valea Jiului continuă

florin-lepadatu

   Foto: Arhiva/ Ilie Pintea.

Continuă protestul de la Mina Lupeni din Valea Jiului.

Sunt aproximativ 70 de mineri autoblocaţi în subteran, iar unii dintre ei ar putea intra în greva foamei dacă revendicările nu le vor fi soluţionate.

Din cauza protestului, Termocentrala Mintia, care asigură agentul termic pentru oraşul Deva, a rămas fără cărbune şi a fost oprită acum patru zile.

Cursurile şcolare în municipiu se desfăşoară online, iar furnizarea agentului termic ar putea fi reluată joi.

În acest context, guvernul a adoptat la finalul săptămânii trecute o ordonanţă de urgenţă care permite utilizarea Fondului de Garantare pentru plata creanţelor salariale şi în cazul companiilor aflate în insolvenţă.

În felul acesta, minerii din Valea Jiului vor putea să-şi primească salariile restante.


Reporter: Andrei Şerban: "Premierul Florin Cîțu spunea săptămâna trecută că astăzi ar fi posibilă organizarea unei ședințe online a guvernului care să adopte un act normativ care va conține normele metodologice de aplicare ale Ordonanței de Urgență privind constituirea Fondului de Garantare pentru plata creanțelor salariale, în care sunt incluse și companiile care se află în insolvență. Florin Cîțu spunea că Ministerul Muncii va elabora hotărârea de guvern care dacă va avea toate avizele necesare va fi adoptată în ședința online de astăzi.


Florin Cîțu: "A fost aprobată ordonanţa de urgență, Fondul de Garantare a creanțelor salariale, asta înseamnă plata salariilor pe următoarele trei luni de zile. Ministerul Muncii mi-a spus că va avea hotărârea de guvern pentru aplicarea ordonanţei imediat. Dacă este gata luni dimineaţa, luni vom avea o şedinţă online tocmai pentru a aproba această hotărâre de guvern."

Premierul a mai spus că de Fondul de Garantare pentru plata creanțelor salariale vor putea beneficia și minerii din Valea Jiului, care își vor primi astfel salariile restante."

 

Etichete mineri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live