Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Anton Cazacu, Paris

18 Noiembrie 2018
Vizualizari: 719
Comentează add

O femeie şi-a pierdut viaţa. Manifestaţiile împotriva măririi taxelor şi în special împotriva creşterii preţurilor la carburanţi au adunat aproximativ 300.000 de mii de oameni.

Protestele "Vestelor galbene" au continuat aseară, la Paris, în alte oraşe

anton-cazacu-paris

  Foto: lefigaro.fr

Corespondenţa Paris, ora 22.00 :   Anunţat de mai multă vreme, protestul împotriva scumpirii carburanţilor are loc chiar în acest moment, la Paris şi în toată Franţa. Mişcarea "Vestele galbene" s-a cristalizat prin intermediul reţelelor sociale, fără ca pentru mobilizarea oamenilor să intervină sindicatele sau partidele politice.

Încă de dimineaţă, grupuri de manifestanţi, nu foarte mari, dar ajungând la câteva sute de persoane pentru fiecare grup, s-au adunat în aproximativ 2.000 de puncte de pe teritoriul naţional, în principal pe autostrăzi sau la puncte de acces în marile oraşe, unde au reuşit să încetinească sau chiar să blocheze circulaţia.

Potrivit estimărilor, peste 120.000 de persoane participă la protest în toată Franţa. Forţele de ordine sunt prezente mai ales pentru a evita stoparea circulaţiei pe autostrăzi şi în alte puncte de acces rutier.

La Paris, "Vestele galbene" au blocat bulevardul Champs-Élysées, Piaţa Concorde şi alte puncte simbolice ale capitalei franceze, iar grupuri totalizând câteva sute de persoane încercau cu puţin timp în urmă să se apropie de Palatul Élysées, reşedinţa prezidenţială, scandând slogane cum ar fi "Macron, demisia!".


Etichete vestele galbeneprotestParisMacronChamps-ÉlyséesConcorde

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live