Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

23 Mai 2013
Vizualizari: 1705
Comentează add

În urma semnării unui protocol între transportatorii de marfă şi ministerul transporturilor, protestul anunţat pentru joi a fost anulat, se arată într-un comunicat al UNTRR.

Protestele transportatorilor, anulate

alex-lancuzov

Foto Arhivă.

Transportatorii de marfă au renunţat la protestele pe care le pregătiseră pentru joi.

Aceştia au obţinut, după ce au discutat miercuri cu ministrul de resort, Relu Fenechiu, promisiunea că vor fi făcute modificări în legislaţie pentru diminuarea amenzilor pentru şoferii profesionişti, pe care transportatorii le consideră disproporţionat de mari faţă de gravitatea abaterilor.

Potrivit unui comunicat al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), "protestul prevăzut pentru data de 23 Mai 2013 se anulează, transportatorii rezervându-şi dreptul de a relua această acţiune în măsura în care protocolul încheiat cu ministerul transporturilor nu va fi respectat".

O altă revendicare a transportatorilor, obligaţia de a monta pe camioane plăcuţe de dimensiuni maxime, a fost deja amânată pentru începutul anului viitor şi există chiar disponibilitatea de a anula această prevedere.

Miercuri, transportatorii români anunţau că vor pregăti un protest amplu la nivel naţional, începând de la miezul nopţii.

Transportatorii susţineau că problemele semnalate ministerului transporturilor au fost ignorate cu desăvârşire şi că s-au luat măsuri cu impact negativ pentru mediul de afaceri, cum sunt amenzile foarte mari pentru încălcări minore.

Ministrul transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat tot miercuri, înainte de a se întâlni cu reprezentanţii transportatorilor, că nu poate rezolva problema amenzilor discriminatorii, dar este dispus să anuleze ordinul care îi obligă pe transporatori să monteze plăcuţe de dimenisuni maxime. 


Etichete transportatorimarfăgrevăministerul transporturilorRelu Fenechiucamioaneşoferi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live