Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

3 August 2011
Vizualizari: 1472
Comentează add

Preşedintele Centralei Sindicatelor din Israel pregăteşte convocarea unui miting la scară naţională pentru solidaritate cu mişcările de protest social.

Protestele sociale se extind în Israel

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Proteste sociale în Israel. Foto: AP.

Premierul Benjamin Netanyahu cere liderului Asciaţiei medicilor să înceteze greva foamei, în vreme ce lideri religioşi naţionali susţin protestele medicilor din sistemul public de sănătate.

În parlament s-au auzit voci în favoarea impunerii suveranităţii asupra Cisiordaniei pentru rezolvarea crizei locuinţelor prin intensificarea constructiilor în colonii, idee ce nu beneficiază însă de susţinere.

Preşedintele Centralei Sindicatelor din Israel pregăteşte convocarea unui miting la scară naţională pentru solidaritate cu mişcările de protest social.

În contextul ambelor proteste sociale din Israel, 42 de deputaţi şi miniştri au semnat o petiţie adresată premierului, căruia i se solicită să rezolve problema locuinţelor şi prin intensificarea construcţiilor în teritoriile palestiniene din Cisiordania.

Preşedintele Asociaţiei studenţilor declară că este necesar un front unit social pentru a se obţine reforme sociale.

Leonid Iderman, preşedintele Asociaţiei Medicilor din Israel, a fost primit de premierul Benjamin Netanyahu la reşedinţa acestuia din Ierusalim.

Iderman a refuzat solicitarea premierului de a înceta greva foamei şi i-a mulţumit pentru interesul său.

Tribunalul Suprem a cerut medicilor şi Ministerului de Finanţe să continue consultările pentru soluţionarea crizei din sistemul public de sănătate, unde greva continuă de 155 de zile.

Ministerul Finanţelor a propus mărirea salariilor în sistemul public de sănătate cu 38%, dar medicii solicită 60%.

Unii lideri ai mişcărilor sioniste religioase, importanţi rabini, au adresat şi ei o scrisoare prin care susţin protestele medicilor şi infirmierelor din sistemul public de sănătate.


Etichete Benjamin NetanyahuCisiordaniaIsraelproteste

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live