Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

22 Februarie 2021
Vizualizari: 90
Comentează add

Peste 200 de mineri au protestat în această dimineață în fața sediului din Petroșani al Complexului Energetic Hunedoara, nemulțumiți de întîrzierea salariilor.

Protestele din Valea Jiului se extind și în Petroșani, la sediul CEH

ilie-pintea

Peste 200 de mineri au protestat în fața sediului din Petroșani al Complexului Energetic Hunedoara, 22 februarie 2021. Foto: Ilie Pintea/ RRA

Peste 200 de mineri au protestat în această dimineață în fața sediului din Petroșani al Complexului Energetic Hunedoara, nemulțumiți de întîrzierea salariilor, care trebuiau plătite la 15 februarie.

 

Și în curtea Termocentralei Mintia, care este oprită de joi noaptea, au protestat cîteva zeci de energeticieni, iar în subteranul minei Lupeni apoape 70 de mineri s-au auto-blocat în galerii de marți noapte și unii dintre ei amenință cu greva foamei, dacă nemulțumirile lor nu vor fi soluționate.

 

Între timp, la București, o delegație a administrației și a sindicatelor are astăzi mai multe întîniri la ministerul energiei și la ministerul muncii, pentru a urgenta unele aspecte tehnice legate de ordonanța prin care cei peste 4000 de angajați de la Complexul Energetic Hunedoara vor fi plătiți de la Ministerul Muncii în următoarele trei luni. Protestatrii sunt nemulțumiți de această situație și cer nu doar salariile neîncasate, ci și drepturile prevăzute în contractul colectiv de muncă, dar pe care nu le-au primit în ultimele zece luni, cum ar fi decontarea transportului și tichetele de masă. 

 

Producția de cărbune a Complexului Energetic Hunedoara este sistată din cauza protestului început săptămîna trecută, iar termocentrala Mintia, oprită de joi noaptea, ar putea fi pornită cel mai devreme joi. 


Etichete (ii)protestemineri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live