Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

21 Ianuarie 2012
Vizualizari: 2313
Comentează add

Îngrijorările privind confruntările violente din România au ajuns până la Washington, scrie presa internaţională, amintind apelul la proteste paşnice făcut de Statele Unite.

Protestele din România relatate de presa internaţională Protestele din România relatate de presa internaţională - Conține audio

sorin-solomon

Proteste antiguvernamentale în Piaţa Universităţii. Foto: Reuters.

Sute de persoane au protestat vineri pentru a opta zi în capitala României, la scurt timp după ce un oficial american a făcut un apel către români să evite violenţele, informează agenţia Associated Press, adăugând că majoritatea protestelor din ţară au fost paşnice, dar s-au înregistrat şi ciocniri între protestatari şi forţele de ordine, conform Mediafax.
   
Aproximativ 3.000 de persoane au manifestat vineri în toată ţara şi 500 în Bucureşti, iar autorităţile se pregătesc să mobilizeze jandarmii la sfârşitul săptămânii, după ce protestele au fost marcate de violenţe zilele trecute, scrie la rândul său agenţia Reuters.

"Îngrijorările privind confruntările violente din România ajung până la Washington", titrează site-ul bulgar Novinite.com, care relatează că sute de persoane au manifestat vineri la Bucureşti, generând temeri privind izbucnirea unor noi violenţe.
Aproximativ 100 de profesori s-au alăturat protestelor de vineri, afirmând că educaţia este subfinanţată şi nu pot trăi din salariile lor, care au fost reduse cu un sfert.

Voice of America menţionează la rândul său că SUA le cer românilor să evite violenţa alimentată de furia faţă de reducerile cheltuielilor guvernamentale şi alte măsuri de austeritate, adoptate în baza unui acord de împrumut cu Banca Mondială, Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

Cotidianul economic Wall Street Journal notează că protestele din România nu au pus presiuni semnificative asupra activelor româneşti, jucătorii de pe piaţă aşteptând să vadă dacă manifestaţiile iau amploare sau guvernul se clatină.

Televiziunea Russia Today notează că manifestaţiile au intrat în cea de-a doua săptămână, iar protestatarii au devenit mai fermi după ce forţele de ordine au avansat folosind gaze lacrimogene.

Câteva zeci de persoane au fost rănite în timpul confruntărilor ocazionale cu jandarmii, declanşate potrivit oficialilor de suporteri de fotbal, notează cotidianul The Irish Times, amintind de asemenea apelul la calm făcut de Statele Unite.

Video: Relatarea celor de la Russia Today despre protestele de la Bucureşti.


Etichete ProtesteBucureştiAPReutersNoviniteVoice of AmericaRussia TudayWall Street Journal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live