Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

24 Martie 2019
Vizualizari: 399
Comentează add

Potrivit corespondentului Radio România, au fost create zone interzise pentru manifestanţi, iar poliţia a controlat mii de persoane pentru a-i descoperi pe cei tentaţi de violenţă.

Protestele din Franța, desfăşurate sub controlul strict al poliţiei

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Protestul săptămânal al vestelor galbene din Franţa s-a desfăşurat ieri sub controlul strict al poliţiei, după distrugerile de sâmbăta trecută de la Paris, care au provocat criticile preşedintelui Emmanuel Macron la adresa forţelor de ordine.

Potrivit corespondentului Radio România, au fost create zone interzise pentru manifestanţi, iar poliţia a controlat mii de persoane pentru a-i descoperi pe cei tentaţi spre violenţă.

Participarea a fost mai importantă decât cu o săptămână în urmă, potrivit cifrelor anunțate de Ministerul de Interne. 40.500 de persoane au manifestat la nivel național dintre care cinci mii la Paris.

Pentru a preveni un nou dezastru precum cel de săptămâna trecută, polițiștii și jandarmii au început de dimineață să îi controleze pe toți cei care veneau la proteste încă din gări, la intrările pe autostrăzi, în zona de adunare.

Poliția a raportat peste 8.500 de persoane controlate numai la Paris.

Aseară, ministrul de Interne Christophe Castaner s-a aratat mulțumit de felul în care a fost menținută ordinea. " Manifestaţiile declarate la Paris sau în celelalte regiuni s-au putut desfăşura în general paşnic.

Numeroasele tentative de violență și de jaf au putut fi prevenite, împiedicate, stopate. În toată Franța, numeroase persoane au fost reținute de forțele de ordine, chiar în momentul  în care încercau să ajungă la Paris înarmate cu bâte de baseball, proiectile, bile metalice, măști de gaze și mai ales cu dorința declarată de a distruge".

Confruntări notabile între manifestanți și forțele de ordine au avut loc la Lyon, Lille, şi Montpellier, însă intervenția a fost rapidă, ordinea fiind stabilită, iar indivizi cei mai violenți sancționați.

Ministrul de Interne a anunțat că pe parcursul întregii zile 233 de persoane au fost arestate, iar alte 107 amendate cu câte 135 de euro pentru că au luat parte la manifestații interzise.


Etichete frantaprotestevestele galbene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live