Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

25 Noiembrie 2016
Vizualizari: 765
Comentează add

Migranţii au aprins mobilă şi au aruncat cu pietre în poliţişti şi jandarmi. Câţiva poliţişti au fost uşor răniţi şi fost avariate trei clădiri.

Proteste violente într-o tabără de refugiaţi din Bulgaria

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

  Foto: Arhivă.

Proteste violente se înregistrează într-o tabără de refugiaţi situată în oraşul bulgăresc Harmanli, la aproximativ 50 de kilometri de frontiera cu Turcia. Forţele de ordine au făcut cu greu faţă celor peste 2000 de migranţi. Au fost incendiate clădiri.

Migranţii, în majoritate tineri afgani, doresc să fie lăsaţi să iasă din tabăra închisă în urmă cu câteva zile, ca o reacţie la carantina declarată.

Au fost descoperiţi mai mulţi oameni infectaţi cu boli contagioase precum malaria. Dezinfectarea a întârziat însă câteva zile. Abia joi, 24 noiembrie, în tabără au sosit medici.

Migranţii au aprins mobilă şi au aruncat cu pietre în poliţişti şi jandarmi. Câţiva poliţişti au fost uşor răniţi. Au mai fost avariate trei clădiri, printre care cantina şi noul centru pentru înregistrare. În zonă au venit mulţi localnici care au protestat de câteva ori în ultimele săptămâni, cerând închiderea centrului.


Etichete migranţiprotesteafganirefugiaţitabărăBulgaria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live