Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Zugravu

24 Ianuarie 2011
Vizualizari: 1860
Comentează add

În Tunisia, poliţiştii au folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor anti-guvernamentali care aruncau în ei cu pietre.

Proteste violente în Tunisia

alexandru-zugravu

Proteste în Tunis. Foto: Reuters.

Sute de protestatari din Tunisia s-au adunat în faţa guvernului de la Tunis, sfidând restricţia de organizarea a mitingurilor pe timp de noapte, impusă de autorităţi, informează BBC.

În Tunisia, poliţiştii au folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor anti-guvernamentali care aruncau în ei cu pietre.

Incidentul a fost scurt, dar tensiunile se menţin ridicate pe esplanada de lângă birourile primului ministru, în capitala Tunis.

Totodată, învăţătorii au început o grevă pe termen nelimitat - transmite France Presse.

Săptămîna se anunţă crucială pentru guvernul de tranziţie al lui Mohammed Ghannuchi, instalat după fuga în străinătate a preşedintelui Ben Ali.

Duminică, peste o mie de oameni au luat cu asalt Oficiul premierului, cerând demisia echipei sale, din care fac parte miniştri ai fostului regim.

Ministrul de Externe Kamel Morjane, care a servit sub Ben Ali, a declarat că nu va demisiona pentru moment, informează BBC.

Revolta tunisienilor, soldată cu un număr de victime, a izbucnit luna trecută, din cauza şomajului, sărăciei şi corupţiei.   


Etichete TunisaprotestpoliţieguvernBen Ali

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live