Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

14 Aprilie 2021
Vizualizari: 255
Comentează add

Sunt din nou proteste sindicale în Piaţa Victoriei. De această dată sunt organizate simultane de marile confederaţii sindicale.

Proteste sindicale în Piaţa Victoriei

catalin-radu

Foto: Cătălin Radu

Sunt din nou proteste sindicale în Piaţa Victoriei. De această dată sunt organizate simultane de marile confederaţii sindicale.
 
Câteva sute de sindicalişti, membri ai Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa, ai Blocului Naţional Sindical, ai Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere Frăţia, dar şi ai Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România, precum şi ai Confederaţiei Naţionale Meridian protestează simultan de la această oră în cinci locuri diferite din Piaţa Victoriei.
 
Revendicările sindicaliştilor sunt comune: un salariu minim decent, pensiile echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierilor colective, taxare justă şi aplicarea corectă a legislaţiei.
 
Nemulţumirile sindicale sunt determinate - spun ei - de măsurile adoptate de actualul guvern şi refuzul constant al dialogului social. Potrivit sindicaliştilor cu care am stat de vorbă, ei consideră că actualul executiv ar trebui să plece pentru că nu ar guverna în interesul cetăţenilor.
 
Protestul este unul paşnic, sindicaliştii manifestează cu steaguri şi vuzuzele în ţarcurile instale de jandarmerie. Văd mulţi jandarmi, dar şi poliţişti de la Brigada Rutieră, care irijează circulaţia. Traficul rutier nu este perturbat de aceste proteste. Acest protest ar trebui să se încheie în jurul orei 13:00.
 
(PH)

Etichete protestesindicate(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live