Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 02 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Turcu

19 Iunie 2013
Vizualizari: 1507
Comentează add

Câteva sute de membri de sindicat ai federaţiilor din industrie participă la un miting în faţa guvernului, iar mecanicii de locomotivă pichetează ministerul transporturilor.

Proteste sindicale în Bucureşti

nicoleta-turcu

Protest la Ministerul Transporturilor. Foto: Ionuţ Iamandi.

Câteva sute de membri de sindicat ai federaţiilor din industrie participă la această oră la un miting în faţa guvernului.

Ei cer stoparea calendarului de creştere a preţurilor la gazele naturale şi energia electrică.

"Sperie creşterea preţurilor, în special la energie, şi sperie imobilizarea la majorările salariale. Putem să înţelegem creşteri de preţuri, dar nu putem să înţelegem de ce nu cresc şi salariile. Noi suntem aici să cerem un salariu minim de 2000 de lei pe lună net şi pe urmă discutăm şi de creşteri de preţuri la energie; de-asta suntem noi astăzi aici.

"Şi vă vorbesc din partea Alianţei Federaţiilor din Industrie, care cumulează o paletă întreagă de federaţii din întreaga industrie românească, de la minerit la construcţii, de la chimie la metalurgie", a declarat liderul sindical, Dan Cristescu.

Proteste sunt şi la Ministerul Transporturilor, al cărui sediu este pichetat de câteva zeci de membri ai Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă.

Potrivit reporterului nostru Alexandru Lancuzov, ei cer stoparea privatizării CFR Marfă.

Sindicaliştii consideră că procesul de privatizare este lipsit de transparenţă, iar eventualele disponibilizări ar trebui însoţite de măsuri de protecţie socială activă.


Etichete Ştiri BucureştiprotestepichetguvernpreţurienergiesindicaliştiindustrieCFR Marfăprivatizaremecanici de locomotivă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live