Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Zenaida Luca-Hac

17 Octombrie 2019
Vizualizari: 411
Comentează add

Manifestanţii, unii cu cagule sau cu măşti,au aruncat cu acid, cocktailuri Molotov, chiar cu bucăţi de caldarâm. Forţele de ordine au ripostat cu gloanţe de cauciuc şi lacrimogene.

Proteste ptr a 3-a noapte consecutiv în centrul Barcelonei

zenaida-luca-hac

 

În centrul Barcelonei continuă protestele, pentru a treia noapte consecutiv.

Potrivit France Presse, grupuri violente au incendiat maşini, tomberoane sau schele şi au ridicat baricade în apropierea Departamentul de Interne al Guvernului Regional Catalan.

Manifestanţii, unii cu cagule şi cu măşti, au aruncat cu sticle cu acid, cocktailuri Molotov, petarde, bile şi pietre, precum şi cu bucăţi de caldarâm în forţele de securitate care au ripostat cu gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene.

Ciocnirile au început puţin după ora 21, ora Spaniei, după dizolvarea adunării, până atunci paşnice, convocate de Comitetul pentru Apărarea Republicii, la care au participat aproximativ 22 de mii de persoane.

Până acum, 14 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Sindicatele au convocat, vineri, o grevă generală la Barcelona, acolo unde urmează să sosească cele 5 coloane de participanţi la "Marşurile Libertăţii", coloane care au pornit ieri din 5 oraşe ale Cataloniei.

Amintim că protestele au izbucnit luni, după ce Tribunalul Suprem al Spaniei a anunţat condamnarea la închisoare, între 9 şi 13 ani, a celor 9 lideri catalani care militează pentru independenţa provinciei, pentru rolul lor în tentativa de secesiune de acum doi ani. 


Etichete Ciocnirispaniabarcelonacataloniaprotestem independenţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live