Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Octombrie 2013
Vizualizari: 2043
Comentează add

În localitatea Câmpeni, din judeţul Alba, aproximativ o mie de persoane denunţă exploatarea minieră, în timp ce la Roşia Montană sute de oameni o susţin.

Proteste pro şi contra proiectului de la Roşia Montană

radiojurnal

Proteste fata de proiectul minier de la Rosia Montana. Foto: Arhivă/Atena Teognoste.

În localitatea Pungeşti din judeţul Vaslui, câteva sute de persoane protestează pentru a şasea zi consecutiv în apropierea zonei în care Compania Chevron intenţionează să monteze o sondă pentru explorarea gazelor de şist.

Potrivit corespondentei Radio România Actualităţi, alături de locuitorii din sat, sunt prezente şi persoane din alte zone.

Pe de altă parte, în ţară au loc manifestaţii atât împotriva, cât şi în favoarea proiectului de la Roşia Montană.

În localitatea Câmpeni, din judeţul Alba, aproximativ o mie de persoane denunţă exploatarea minieră, în timp ce la Roşia Montană sute de oameni o susţin, iar 33 de mineri s-au blocat în subteran, cerând demararea lucrărilor.

Aflat la Braşov, la congresul Tineretului Social Democrat, premierul Victor Ponta a afirmat că autorităţile vor lua măsuri împotirva oricărui act de violenţă.

"Eu cred că fiecare are dreptul să-şi apere punctul de vedere. Am văzut că e un grup extremist care încearcă să creeze o provocare şi violenţă la Câmpeni, în apropierea celor de la Roşia Montană.

"Vom avea grijă ca să nu lăsăm manifestările extremiste şi violente să se întindă şi vom lua măsuri imediat", a declarat premierul Ponta.

Vineri liderii USL au decis să prelungească cu 30 de zile mandatul Comisiei parlamentare speciale pentru Roşia Montană, astfel încât PSD şi PNL să ajungă la o poziţie comună pe această temă.


Etichete protesteRoşia MontanăPungeştiVasluiChevronsondegaze de şistexplorareCâmpeniAlbamineriVictor PontaUSL

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live