Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioan Suciu

14 Martie 2015
Vizualizari: 3591
Comentează add

Protestatarii se arată nemulțumiți de condițiile de trafic pe carosabilul plin de gropi "din cauza cărora au avut loc multe accidente și care îngreunează circulația ambulanțelor".

Proteste pe drumul Arad-Șiria față de gropile din carosabil

ioan-suciu

Protest pe DJ 709 Arad-Siria. Foto: Ioan Suciu.

Peste 100 de soferi cu autoturisme din Arad dar si localnici din Horia si Siria au protestat astazi pe DJ 709 Arad-Siria nemultumiti fiind de starea foarte rea a carosabilului.

Acestia au circulat in coloana cu viteza redusa insotiti de jandarmi si politisti.

Protestul vine la o saptamana dupa o alta actiune similara avuta loc pe DJ 792 C- Caporal Alexa-Pancota din judetul Arad, unde o tanara si a pierdul viata in urma unui grav accident de circulatie.

Protestatarii se arata nemultumiti de conditiile de trafic pe carosabilul plin de gropi din cauza carora au avut loc multe accidente si care ingreuneaza circulatia ambulantelor.

Acestia mai spun ca masinile sunt distruse de craterele existente in carosabilul foarte solicitat in urma deschiderii pe aceasta relatie a mai multor balastiere.

Foto: Protest pe DJ 709 Arad-Siria. Sursa: Ioan Suciu.

Camioanele circula zi si noapte supraincarcate cu nisip si pietris care este transportat in Ungaria pentru constructia autostrazii M43 Mako-Szeged.

Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier a aplicat mai multe amenzi firmei care transporta material de constructii pe aceasta ruta.

Zeci de procese au fost deschise in instanta de catre soferii care si au distrus masinile sau de catre firmele de asigurari pentru recuperarea daunelor de la administratorul drumului respectiv Consiliul Judetean Arad.

Inclus iniţial în 2010 in PNDI, DJ 709 Arad-Siria a fost predat de Consiliul judetean Arad pentru reabiltare Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Firma constructoare a intrat ulterior in insolventa lucrarile fiind oprite de mai multi ani.

Potrivit protocolului semnat cu ministerul la vremea respectiva autorităţile judeţene au avut posibilitatea să facă doar lucrări de întreţinere şi deszăpezire.

Consiliul Judeţean Arad va depune anul acesta, în cadrul Programului Operaţional Regional, proiecte pentru finanţarea reabilitării a peste 100 de kilometri de drumuri judeţene, între care şi Arad – Şiria – Seleuş.


Etichete exclusiv onlineȘtiriVestAradprotestcarosabilgropisoferiHoriaSiriaDJ 709jandarmipolitistiaccidentcirculatieamenzidaune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live