Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Miercuri, 17 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Iunie 2018
Vizualizari: 628
Comentează add

Mai multe mii de oameni au protestat miercuri seară în Bucureşti şi în unele oraşe din ţară.

Proteste miercuri seară, în Bucureşti şi în ţară

radiojurnal

 Proteste în Piața Victoriei. Foto: Agerpres

În timp ce în plen, miercuri, premierul Viorica Dancila ţinea un discurs, pe holurile Parlamentului mai mulţi protestatari, majoritatea tineri, îi cereau demisia şi manifestau împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Şi în faţa clădirii Parlamentului câteva zeci de persoane au manifestat, nemulţumite de modificarea de către actuala putere a legilor justiţiei şi a Codului de procedură penală.

La ieşirea de la Parlament, deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a fost huiduit şi îmbrâncit. Despre toate aceste evenimente, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu spune că ar fi "manifestări de tip fascist".

Călin Popescu-Tăriceanu: Aşa a început fascismul şi totalitarismul în Europa. Şi comuniştii, după război, la fel s-au comportat, prin violenţă să acapareze puterea. Ei bine, atâta vreme cât eu sunt preşedinte al Senatului, vă spun că nu sunt dispus să închid ochii, să mă fac că nu văd şi să tolerez astfel de atitudini!


*
Realizator: Pe seară protestele au continuat în Bucureşti şi în mai multe oraşe mari din ţară, unde mii de oameni au ieşit în stradă.

În Capitală au avut loc şi incidente între manifestanţi şi jandarmi, iar mai mulţi protestatari au fost ridicaţi de forţele de ordine. Circulaţia în Piaţa Victoriei a fost blocată. Manifestanţii au spus că au venit în stradă pentru a contesta votul de luni seara, din Parlament, când senatorii PSD - ALDE au votat rapid modificarea Codului de procedură penală. 

-: Se dau legi exclusiv pentru politicieni, politicieni care au furat şi acest lucru este inacceptabil. Soluţia, în primul rând, probabil, o demisie a guvernului şi neapărat o întreagă curăţare a clasei politice.
-: Ce mă sperie cel mai mult este că vom ajunge o ţară de mâna a treia, gen Rusia, un stat care nu mai are democraţie sau stat autoritar, în care toate deciziile de orice fel, toate puterile statului stau în mâna unui singur om.
-: Ne râd în nas, dau nişte legi pentru ei şi ne râd în nas.


*
Realizator: Proteste neautorizate, dar paşnice, au avut loc şi în alte oraşe. La Sibiu, 4.000 de protestatari s-au adunat în Piaţa Mare şi au parcurs în marş oraşul.

La Cluj-Napoca au fost tot în jur de 4.000 de oameni, potrivit coresponenţilor RRA. Iar la Timişoara, cei în jur de 1.000 de participanţi din Piaţa Victoriei au readus în memorie Punctul 8 al Proclamaţiei redactate în oraşul lor în anul 1990, la nici o lună de la Revoluţie.


Etichete ProtesteBucureşti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live