Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

3 Martie 2013
Vizualizari: 1224
Comentează add

Sâmbătă, autorităţile ruse şi-au exprimat neîncrederea în concluziile anchetei americane pe marginea decesului lui Maxim Kuzmin, concluzii care îi disculpă pe părinţii adoptivi.

Proteste la Moscova împotriva adopţiilor de către străini

alexandru-beleavski-moscova

Manifestaţie în Moscova împotriva adopţiilor internaţionale. Foto: Reuters.

Mii de persoane au protestat la Moscova împotriva adopţiilor copiilor ruşi de către străini şi relaxarea procedurilor de adopţie internă.

Manifestanţii au ieşit ieri în stradă, după ce au fost anunţate concluziile preliminare ale anchetei americane, conform cărora moartea pe 21 ianuarie a copilului rus înfiat de o familie din Texas ar fi fost rezultatul unei autoaccidentării.

Autorităţile de la Kremlin consideră însă că băiatul de 3 ani a fost victima neglijenţei părinţilor adoptivi.

Comitetul pentru investigaţii din Rusia şi împuternicitul ministerului rus de externe pentru problemele drepturile omului, Konstantin Dolgov, au cerut oficial părţii americane toate materialele anchetei privind moartea lui Maksim Kuzmin.

Preşedinta Comitetului pentru probleme de securitate al Dumei de Stat, Irina Iarovaia, a declarat că există motive foarte serioase pentru a pune la îndoială versiunea avansată de partea americană, care a oferit despre acest caz informaţii sumare contradictorii şi nesusţinute de dovezi.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin, Dimitri Peskov, a declarat că diplomaţii ruşi depun eforturi pentru repatrierea fratelului, Maksim Kirill, înfiat de aceeaşi familie, subliniind totodată dificultatea procedurii, dat fiind că adopţiile au fost efectuate legal.


Etichete RusiamanifestaţiiMoscovaadopţiecopiiKremlinKonstantin DolgovMaksim KuzminIrina Iarovaiaînfieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live