Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 August 2020
Vizualizari: 314
Comentează add

Peste 20 de primari, alături de localnici din județul Arad, au protestat astăzi la Curtici .

Proteste, la Curtici, faţă de exploatarea gazelor de șist

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Peste 20 de primari, alături de localnici din județul Arad, au protestat astăzi la Curtici față de demersurile unei companii ungare care a cumpărat cinci hectare de teren în zona, unde va face puțuri pentru extragerea de gaze și țiței. Procedurile nu vor afecta în niciun fel mediul, susțin reprezentanții companiei, dar directorul Combinatului agroindustrial Curtici.

Dimitrie Muscă, spune că există pericolul distrugerii pământului agricol din zonă și, implicit, al otrăvirii apei din pânza freatică.

Dimitrie Muscă: Aceste suprafețe de pământ care au fost păstrate și au produs pentru oameni de o viață întreagă, acum să le distrugem şi să venim să facem sonde? Să băgăm zeci şi zeci de tone de substanțe chimice ca să spargem roca de acolo, din profunzime, să scoatem gaze de șist? Nu putem să otrăvim pământul, nu putem să omorâm populația țării, populația de aici și să băgăm otravă în pământ și în alimentele noastre, pentru că acea substanță chimică care o bagi în pământ interferează și ajunge până la suprafață, în iarbă, în pomi și în această cultură. Această cultură de porumb are rădăcina la 2,5 m. Atât este nivelul pânzei de apă freatice în zona Curticiului. Deci vă dați seama că totul este o crimă împotriva umanității. De aceea fac încă odată apel către președintele țării, către prim-ministru, către Guvernul României, faceți ceva, opriți această mascaradă urâtă!

Realizator: Zeci de proteste la care au participat mii de locuitori din comunele și satele situate în perimetrul concesionat de Compania Panfora au avut loc în ultimii ani. Protestatarii se tem că prospecțiunile vor duce în viitor la exploatarea gazelor de șist în zonă, ceea ce va duce la deteriorarea pământului agricol.


Etichete (ii)curticisistcurticiproteste

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live