Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

28 Iulie 2019
Vizualizari: 656
Comentează add

Manifestaţii de protest faţă de modul în care a fost gestionat cazul de la Caracal au avut loc aseară şi la Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov, Brăila sau Alexandria.

Proteste în ţară declanşate de cazul de la Caracal

andrei-serban

Cazul de la Caracal a declanşat un val de indignare printre români. În Bucureşti, oamenii revoltaţi şi-au dat întâlnire, în Piata Victoriei, la un protest organizat de patru asociaţii civice sub titlul "Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepasator!".

Au plecat apoi în marş spre Ministerul de Interne, unde au ajuns câteva mii. Au strigat împotriva de autoritaţilor şi au ţinut un moment de reculegere. Reporterul Radio România Actualităţi, Andrei Şerban, a urmărit protestul:

Reporter: Protestatarii s-au adunat la început în Piața Victoriei, acolo unde au aprins candele și au depus flori pe asfalt. Un protestatar era nemulțumit de incompetența autorităților, care nu au putut evita o tragedie.

-: Ceea ce s-a întâmplat zilele trecute este un rezultat al incompetenţei. Câtă vreme competenţa nu-şi va căpăta locul pe care trebuie să-l aibă într-o societate civilizată, nu o să putem ieşi din acest marasm, care se soldează cu victime.


Reporter: O doamnă care s-a aflat aseară în Piața Victoriei era revoltată de faptul că cei care trebuiau să intervină au pus regulile înaintea vieții unei fetițe.


-: Cei din jur care nu au luat atitudine și măsurile urgente care se impuneau sunt la fel de vinovați și de responsabili și opinia mea, cu aceeași patologie: le lipsește umanitatea.


Reporter: În aceste condiții, soluția unui alt protestatar este transparența.


-: Să ştim exact ce se întâmplă cu noi, că tot timpul parcă suntem mințiţi, tot timpul parcă ni se ascunde ceva.


Reporter: De la Piața Victoriei, protestatarii au ajuns la Ministerul de Interne, unde au aprins candele, au depus flori și au scandat lozinci anti-PSD și antiguvernamentale.

Manifestaţii de protest faţă de modul în care a fost gestionat cazul de la Caracal au avut loc aseară şi la Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov, Brăila sau Alexandria.


Etichete cazul de la caracalprotestepiata victorieibucurestiromaniamaiclujiasibrasovalexandria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live