Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

1 Mai 2015
Vizualizari: 875
Comentează add

În Statele Unite, oficialii care anchetează moartea unui tânăr după ce fusese reţinut de poliţia din Baltimore, le-au cerut protestatarilor să aibă răbdare.

Proteste în SUA, după moartea unui reţinut al poliţiei din Baltimore

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Autoturism devastat de un protestatar. Foto: captură youtube.com. 

În Statele Unite, oficialii care anchetează moartea unui tânăr după ce fusese reţinut de poliţia din Baltimore, le-au cerut protestatarilor să aibă răbdare. 
 
Moartea tânărului, la o săptămână după ce fusese arestat, a dus la un val de proteste, unele tensionate, în oraş, iar acestea s-au extins, ieri, şi în Philadelphia.   
 
"Arătaţi adevărul, arătaţi minciuna. Freddie Gray nu ar fi terbuit să moară"- au scandat demonstranţii, care au ieşit din nou pe străzi, în Baltimore, ieri, să proptesteze şi să ceară dreptate pentru tânărul afro-american de 25 de ani, mort în custodia poliţiei, după ce a fost arestat şi urcat într-o dubă a poliţiei. 
 
Demonstraţiile s-au extins, ieri, în Philadelphia. 
 
Poliţia a încheiat cu o zi mai devreme investigaţia privind circumstanţele în care a murit Freddie Gray şi a trimis  informaţiile procurorului şef al oraşului Baltimore. 
 
Doamna Marilyn Mosby, de 34 de ani, cel mai tânăr procuror de stat al Americii, ea însăşi de culoare, a câştigat încrederea comunităţii afro-americane pentru imparţialitatea sa. 
 
Ea a cerut demonstranţilor răbdare şi pacem în timp ce decide dacă să aducă sau nu acuzaţii. 
 
Poliţia a relevat un nou detaliu care ridică şi mai multe semne de întrebarem în legătură cu ce le-au spus investigatorilor poliţiştii implicaţi în arestarea lui Gray: duba care îl transporta către sediul poliţiei a făcut o oprire care nu a fost dezvăluită anterior, dar a fost surprinsă de o cameră video a unui magazin alimentar. 
 
Unele surse media spuns că moartea lui Freddie Gray, prin fracturarea coloanei vertebrale, ar fi intervenit în interiorul dubei. 

Etichete SUAstare de asediuBaltimoreMarylandviolenteGarda NationalaFergusonincidenteprimarStephanie Rawlings-BlakeFreddie GrayMarilyn Mosby

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live