Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PET CLUB Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

10 Octombrie 2020
Vizualizari: 348
Comentează add

Contestatarii măsurilor sanitare din Italia anunţă pentru astăzi proteste în marile oraşe, în condiţiile în care ţara se confruntă cu o nouă creştere a numărului de infectări.

Proteste în mai multe oraşe din Italia

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Contestatarii măsurilor sanitare din Italia anunţă pentru astăzi proteste în marile oraşe, în condiţiile în care ţara se confruntă cu o nouă creştere a numărului de infectări cu SARS-COV-2.

Cele mai multe cazuri zilnice s-au înregistrat în zonele de nord, deja grav afectate de primul val al epidemiei.

Din cele 3800 de focare raportate, aproape o treime sunt noi. 

În ultimele 24 de ore, în Italia s-au înregistrat 5372 de noi cazuri de Covid-19 cu 28 de decese, iar de miercuri a devenit obligatorie purtarea măştii de protecție chiar și afară în aer liber.

La nivel național astăzi au loc proteste intitulate "No mask" la Roma, Milano și Rimini.

Nu sunt admise marșurile, ci doar manifestațiile organizate în spații mai ample la Roma în Piața Bocca della Verita și în Piața San Giovanni.

Dacă însă nu se va respecta distanțarea socială și nu se vor purta măști, protestatari vor fi amendați, iar manifestația va fi suspendată - anunță șeful poliției italiene, Franco Gabrielli, care a trimis deja o circulară în acest sens către toate prefecturile și chesturile din peninsulă.

Cine denunță dictatura sanitară și organizează aceste proteste? Adepți neofascismului din formațiunea Forza Nuova, negaționiştii și contestatarii coronavirusului și extrema dreaptă.

Toți sunt împotriva măsurilor impuse de Guvernul condus de Giuseppe Conte pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus contra acestei așa-zise dictaturi sanitare, solicitând libertate.


Etichete (ii)protestemascaitalia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live