Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

3 Ianuarie 2018
Vizualizari: 612
Comentează add

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, a cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pe tema Iranului.

Proteste în Iran

florin-lepadatu

 

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, a cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pe tema Iranului şi a libertăţii cerute de poporul iranian în timpul protestelor din ultimele zile.

Nikki Haley vrea ca şi Consiliul pentru Drepturilor Omului, cu sediul la Geneva, în Elveţia, să se întrunească.

În opinia ei, protestele din Iran sunt spontane, iar cu puţin timp în urmă Casa Albă a cerut prin purtătorul de cuvânt respectarea drepturilor cetăţeneşti în timpul demonstraţiilor din Iran.

Despre ultimele evoluţii din această ţară are mai multe informaţii corespondentul Radio România Actualităţi, Dragoş Ciocîrlan: "Liderul spiritual suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei îi acuză pe cei pe care îi numeşte duşmani ai Republicii Islamice pentru provocarea demonstraţiilor de protest din toată ţara, în timp ce represiunea violentă contra manifestanţilor antiguvernamentali s-a soldat cu peste 20 de morţi, cifrele reale nu se cunosc.

Agenţiile de presă şi mediile de socializare au relatat că manifestanţii au atacat posturi de poliţie în toată ţara.

În ultimele trei zile au fost arestaţi sute de manifestanţi.

Ayatollahul Ali Khamenei a declarat că duşmanii Iranului au utilizat bani, arme şi informaţii pentru a crea probleme Republicii Islamice.

El nu a menţionat niciun nume, dar secretartul Consiliului Suprem de Securitate Naţională a spus că Statele Unite, Marea Britanie şi Arabia Saudită sunt la originea recentelor tulburări.

Într-un interviu pentru o televiziune de la Beirut, acesta a declarat că saudiţii vor primi un răspuns neaşteptat din partea Iranului.

Ministerul de Interne iranian a anunţat că peste 90 % din cei arestaţi au vârste sub 25 de ani, ceea ce demonstrează că tinerii sunt frustraţi de situaţia economică şi lipsa de libertăţi.

Analiştii comentează că Iranul nu este un caz special, manifestaţiile de protest au loc din cauza unui regim care încalcă drepturile civile."


Etichete Iran

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live