Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Georgiana Grosso

12 Noiembrie 2011
Vizualizari: 1356
Comentează add

Zeci de mii de persoane au protestat în marile orașe din Germania față de speculațiile financiare desfășurate de mai multe bănci.

Proteste în Germania faţă de politicile bancare

georgiana-grosso

Foto: Reuters.

În Germania, peste zece mii de persoane au protestat faţă de ceea ce au numit "speculațiile financiare" ale băncilor în două din marile oraşe ale ţării, au anunţat autorităţile.

Poliţia din Frankfurt a informat că circa 9.000 de persoane demonstrează paşnic în apropierea sediului Băncii Centrale Europene din centrul oraşului.

La Berlin, demonstranţii au format un lanţ uman care înconjoară părţi ale districtului guvernamental al capitalei pentru a cere încetarea speculaţiilor financiare în exces şi dezmembrarea marilor bănci.

Organizatorii protestului, inspirat de mişcarea Occupy Wall Street de la New York, afirmă că este vorba de 8.000 de persoane la Berlin şi 10.000 la Frankfurt, notează agenţia Associated Press.

Sute de persoane s-au instalat provizoriu la sfârșitul lunii septembrie într-o  zonă comercială de pe Wall Street, la New York, pentru a protesta față de efectele crizei economice globale.

Zeci de persoane au fost arestate.

Protestatarii au criticat ceea ce ei numesc "lăcomia corporațiilor" și "corupția din politică"

Protestele au început pe 17 septembrie în Manhattan şi potrivit organizatorilor, au ca scop să atragă atenţia asupra "uriașului accent care se pune pe interesele financiare" în America.


Etichete Germaniaprotestedominaţieeconomieautorităţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live