Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! - continuare Miercuri, 19 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Februarie 2018
Vizualizari: 434
Comentează add

În București și în țară au loc proteste faţă de cererea ministrului justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi.

Proteste în București și în țară

radiojurnal

Protest la Galați împotriva propunerii ministrului Justiției privind revocarea șefei DNA, 25 februarie 2018. Foto: Maria Măndiță.

Update 21.00. Frigul se pare că îi determină pe protestatari să plece din locul în care mă aflu, în faţa Muzeului Antipa văd cum grupuri de câte 10-15 persoane pleacă, pâlcuri, spre metrou, dar rămân în continuare, estimarea mea, în jur de 400-500 de persoane, cred că un sfert din alveola din faţa guvernului.

În continuare se strigă şi se scandează lozinci anti-guvernamentale şi se cere în continuare demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, nemulţumiţi de cererea de revocare a şefei DNA. Sunt tineri, dar şi copii şi adulţi. Am vorbit cu câţiva dintre ei şi spuneau că vor sta cât este nevoie şi necesar pentru că vor să rămână într-o ţară liberă şi democratică. (Florentina Varga, București)

Update 20.00. În jur de 2.000 de persoane sunt aici prezente, în Piaţa Victoriei, pentru încă o seară de proteste în capitală. Zeci de tineri, adulţi şi chiar persoane cu copii mici au venit în această seară şi scandează împotriva actualului guvern, împotriva deciziei ministrului justiţiei de revocare a şefului DNA. În ciuda faptului că este foarte frig afară, în continuare se strâng oameni, dar sunt şi persoane care cedează în faţa frigului. Am văzut steagul României, dar şi al UE. Forţele de ordine sunt prezente pentru a preîntâmpina eventualele incidente, iar traficul dinspre Aviatorilor spre Piaţa Victoriei este blocat. Protestatarii intenţionează totuşi să plece în marş spre Palatul Parlamentului. Rămâne de văzut dacă vor pleca şi până la ce oră vor mărşălui. (Florentina Varga, București)

Update 19.30. Proteste similare, prin care se cere demisia ministrului justiţiei, se desfăşoară în mai multe oraşe din ţară, printre care Cluj, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Ploieşti şi Satu-Mare, transmit corespondenţii noştri din ţară.

____________________________

Ora 18.00. Un protest faţă de cererea ministrului justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, dar şi faţă de modificările aduse Legilor justiţiei are loc în capitală.

În faţa sediului central al guvernului din Piaţa Victoriei sunt aproximativ 300 de persoane. Acestea scandează lozinci împotriva PSD şi împotriva ALDE, cele două partide din arcul guvernamental.

De asemenea, oamenii de aici şi-au afişat pancarte şi bannere prin care cer demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi a preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, cei doi preşedinţi ai partidelor din arcul guvernamental.

De asemenea, oamenii, din scandările lor, îşi manifestă susţinerea pentru Laura Codruţa Kövesi în funcţia de procuror-şef al DNA. Ei consideră că aceasta trebuie să şi continue activitatea în această funcţie.

Se pronunţă şi pentru demisia ministrului justiţiei, Tudorel, Toader.

Oamenii au venit aici cu multe steaguri ale UE, ale României şi o ultimă informaţie, mulţimea este adunată în mijlocul Pieţei Victoriei, ceea ce înseamnă că circulaţia autovehiculelor aici se desfăşoară normal. (Andrei Șerban, București)

Galați

Circa 50 de pesoane s-au strans, in aceasta seara, in fata sediului Prefecturii din Galati, protestand împotriva propunerii ministrului Justiției privind revocarea șefei DNA. 

Oamenii scandeaza "DNA sa vina sa va ia", "Nu cedam, rezistam" sau "PSD si infractori, nu va vrem conducatori". Manifestantii au adus si pancarte pe care se poate citi "Vrem un stat de drept, nu o dictatura", "Faceti legile dreptatii, nu ale hotiei" si "Toti pentru justitie". Protestul s-a organizat pe retelele de socializare. (Maria Măndiță, Galați)

Sibiu

La aceasta ora (19.40) aproximativ 500 de sibieni se afla in strada, intr-un mars de protest pe strazile orasului.

Manifestantii s-au adunat in Piata Mare a Sibiului si , ca de obicei, au pornit pe traseul Calea Dumbravii-Bulevardul Mihai Viteazu si retur. Protestarii scandeaza pro DNA si impotriva PSD si a ministrului justitiei. (Carmen Vulcan, Sibiu)


Etichete ProtesteBucureștijustiție

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live