Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Decembrie 2017
Vizualizari: 655
Comentează add

Proteste în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei.

Proteste în Bucureşti şi în alte oraşe faţă de legile justiției

radiojurnal

Arhivă foto

Peste 2.500 de persoane au protestat aseară în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei. În Capitală, manifestanţii s-au strâns în faţa sediului Guvernului, iar ulterior au plecat în marş către Palatul Parlamentului.

La Cluj oamenii s-au adunat în zona monumentului Memorandiştilor de pe Bulevardul Eroilor şi au pornit în marş prin centrul oraşului, cerând demisia Guvernului şi a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului - notează corespondentul nostru, Claudiu Pădurean.

Proteste au mai avut loc la Iaşi, Braşov, Baia Mare şi Târgu Mureş.

Tot aseară, premierul Mihai Tudose a anunţat că acceptă întâlnirea solicitată de 43 de organizaţii civice, active în protestele de stradă declanşate împotriva modificării Legilor Justiţiei şi a Codurilor penale.

Într-o postare pe Facebook, şeful Guvernului a trasmis că este deschis dialogului pe acest subiect şi a propus data de 27 decembrie pentru întâlnire.

Amintim că cele 43 de organizaţii civice i-au trimis premierului o scrisoare deschisă, în care şi-au exprimat disponibilitatea de a contribui la dialog, consultare şi soluţii, în sensul respectării statului de drept, principiilor democratice şi drepturilor fundamentale


Etichete protestelegile justitieibucurestiiasiguvernparlamentclujmihai tudose

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live