Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

6 Decembrie 2014
Vizualizari: 1314
Comentează add

În marile oraşe americane continuă protestele faţă de "violenţa excesivă" a forţelor de ordine împotriva persoanelor de culoare.

Proteste față de "violenţa excesivă" a poliției din SUA

doina-saiciuc

Proteste la New York. Foto: captură youtube.com.

În marile oraşe americane continuă protestele faţă de "violenţa excesivă" a forţelor de ordine împotriva persoanelor de culoare.

Ieri, justiţia new-yorkeză a anunţat că un nou caz va fi supus deciziei unui mare juriu, cazul unui poliţist care a împuşcat mortal un tânăr negru, în scara blocului unde acesta îşi avea apartamentul.

Anunţul a fost făcut la câteva zile după ce un mare juriu a decis să ierte un poliţist alb care a strangulat un bărbat negru pentru că fi vândut ilegal ţigarete în New York.

Pentru a treia seară consecutiv, în New York, mii de protestatari au ieşit pe străzi pentru a demonstra împotriva violenţei poliţiei şi cerând dreptate.

Marşul pentru justiţie, de aproape 200 de kilometri, al protestatarilor care au plecat din suburbia Ferguson, St. Louis, unde a fost împuşcat mortal în august afroamericanul de 18 ani neînarmat Michael Brown, a ajuns în capitala statului Missouri, Jefferson City.


Etichete protesteSUAjustițiepersoane de culoareafroamericanipoliție

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live