Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Octombrie 2020
Vizualizari: 232
Comentează add

Proteste față de restricțiile impuse din cauza pandemiei

radiojurnal

   Foto: Arhivă

Au fost proteste violente în Slovacia, unde câteva sute de manifestanți au atacat sediul guvernului din Bratislava, aruncând cu pietre și sticle, pe fondul creșterii nemulțumirii publice generate de impunerea restricțiilor din cauza epidemiei de coronavirus.

Presa locală a transmis că majoritatea demonstranților au fost  neonaziști sau suporteri duri ai echipelor de fotbal.

La Londra, manifestanții anti-carantină s-au adunat ieri în centrul metropolei, la câteva ore după ce capitala britanică a trecut la al doilea cel mai înalt nivel de alertă COVID-19.

Şi în Israel, poliția a reținut mai mulți oameni și a ripostat cu spray-uri iritante și gaze lacrimogene împotriva celor care protestau împotriva premierului Benjamin Netanyahu, criticat pentru modul de gestionare a răspunsului în fața crizei coronavirus. Israelul este singura țară până acum care reimpusese carantina pe întreg teritoriul, dar astăzi urmează să fie ridicate primele restricții, în vigoare de patru săptămâni.
 
Corespondenţă din Ierusalim - Reporter: Dragoş Ciocîrlan - În timp ce vor fi ridicate unele restricții impuse la nivel național în urmă cu o lună, în zonele roșii cu infectări numeroase restricțiile se prelungesc câteva zile, au decis membrii Comisiei ministeriale pentru coronavirus.
 
Ei și-au exprimat aprecierea pentru munca primarilor și atitudinea locuitorilor care au respectat instrucțiunile, ceea ce a permis reducerea semnificativă a morbidității. Intrarea și ieșirea din orașele declarate zone roșii va fi restricționată, cu excepția persoanelor cu nevoi speciale. Potrivit Ministerului Sănătății, rata infectării este în scădere în aceste localități.
 
Ministrul finanțelor, Israel Katz, a promis asistență specială pentru zonele roșii, în afara programului standard de ajutor.
 
(PH)

Etichete protesterestrictiiepidemie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live