Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Septembrie 2020
Vizualizari: 266
Comentează add

Câteva sute de persoane au ieşit ieri în stradă, la Bucureşti, la un protest faţă de purtarea măştilor.

Proteste faţă de purtarea măştilor

radiojurnal

Protest intitulat 'Vrem scoli, nu lagare', organizat de grupul de actiune civica Starea de Libertate, in Piata Universitatii din București, 19 septembrie 2020. Foto: Agerpres/ Grigore Popescu

Câteva sute de persoane au ieşit ieri în stradă, la Bucureşti, la un protest faţă de purtarea măştilor. Oamenii s-au adunat în Piaţa Universităţii şi au contestat măsurile de distanţare şi protecţie sanitară, mai ales pe cele care au fost luate în şcoli, după cum a aflat reporterul nostru Adriana Turea, de la un manifestant.

-: În primul rând, am venit aici să protestăm împotriva normelor de igienă şi de protecţie instituite în şcolile din România, asociindu-le cu o şcoală de corecţie mai degrabă decât cu o şcoală normală. Contestăm purtarea obligatorie a măştilor neconforme pe feţele copiilor, care îi împiedică să respire, îi împiedică să se oxigeneze, le creşte riscul de a se îmbolnăvi, nu se pot concentra. Mai conestăm supraigienizarea sălilor de clasă cu detergenţii toxici, care cresc inscidenţa afecţiunilor respiratorii. Contestăm, de asemenea, şi instalarea acestor panouri de plexiglas care efectiv îi transformă pe copii în nişte animale în ţarcuri. Îi afecetază din toate punctele de vedere, şi psihic, dar şi mental.

A fost primul protest, după ce autoritătile au permis asdtfel de manifestaţii în locuri publice, dar participarea a depăşit numărul maxim legal de o sută de persoane. Proteste similare au avut loc şi la Cluj, Timişoara sau Oradea, dar numărul manifestanţilor a fost mult mai redus.


Etichete (ii)protestebucurestimasti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live