Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 16 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Mai 2017
Vizualizari: 623
Comentează add

Sute de oameni s-au adunat în Piaţa Victoriei din Bucureşti pentru a protesta faţă de votul dat în Comisia Juridică a Senatului amendamentelor la Legea graţierii.

Proteste faţă de amendamentele adoptate la Legea graţierii

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Sute de oameni s-au adunat aseară în Piaţa Victoriei din Bucureşti, pentru a protesta faţă de votul dat  în Comisia Juridică a Senatului amendamentelor la Legea graţierii. Şi la Cluj-Napoca şi Braşov au ieşit câteva zeci de persoane în stradă, nemulţumite de decizia luată în privinţa proiectului amintit. Dezbaterile pe acest document vor continua joi, 4 mai, în Legislativ.

Senatorii PNL, UDMR şi USR au votat miercuri, 3 mai, în comisia juridică împotriva amendamentelor aduse proiectului de lege privind graţierea. Una dintre propuneri aparţine senatorului PSD, Şerban Nicolae, care susţine că de graţiere ar trebui să beneficieze doar faptele de corupţie comise până la 1 ianuarie 2017.

Un alt iniţiator este senatorul PMP, Traian Băsescu, în opinia căruia luarea de mită a fost interpretată în mod abuziv în legislaţia penală. Graţierea faptelor de corupţie nu beneficiază de sprijinul actualului executiv - a scris pe o reţea de socializare premierul Sorin Grindeanu  - şi a explicat că guvernul agreează forma propusă iniţial de Ministerul Justiţiei.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat neplăcut surprins de decizia Comisiei Juridice a Senatului.


Etichete Şerban NicolaeTraian Băsescugraţiereprotest

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live