Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. OMUL CU CHITARA (R) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Octombrie 2021
Vizualizari: 474
Comentează add

Continuă protestele și criticile primarilor PSD și USR față de modul în care guvernul interimar a alocat peste un miliard de lei autorităților locale, din fondul de rezervă.

Proteste față de alocarea banilor din fondul de rezervă al guvernului

radiojurnal

    Palatul Victoria - sediul Guvernului României.    Foto: gov.ro.

Continuă protestele și criticile primarilor PSD și USR  față de modul în care guvernul interimar a alocat peste un miliard de lei autorităților locale, din fondul de rezervă.
 
În Constanța, de exemplu, parlamentari și primari PSD au aclamat ieri că, deși județul are cea mai mare alocare la nivel național, primăriile conduse de social-democrați primesc doar puțin peste 2% din total. Senatorul Felix Stroe:
 
Felix Stroe: Avem dreptu, dacă nu la sume de bun-simț, cu care să ne continuăm proiectele, să știm algoritmul sau schema matematică după care v-ați ghidat. Acești bani pe care i-ați dat fără măsură primăriilor PNL nu sunt nici ai dumneavoastră, nici ai primarilor, ci sunt ai românilor.
 
Şi primarii USR au solicitat public guvernului să reconsidere urgent criteriile de alocare a banilor către autoritățile locale.
 
Într-o scrisoare deschisă, semnată între alții de primarii municipiilor Timișoara, Brașov și Alba Iulia sau edilii sectoarelor 1 și 2 din capitală, aceștia susțin că modul de distribuire a banilor a fost arbitrar, strict pe criterii politice.
 
Ministerul Dezvoltării precizase pe de altă parte că banii ar fi fost acordați tuturor autorităților locale, fără a ține cont de culoarea politică, însă solicitările totale au fost foarte mari, de peste 11 miliarde de lei, iar guvernul nu a avut la dispoziție decât unul.
 

Etichete protesteusrpsdfondul de rezerva al guvernului(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live