Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

30 Decembrie 2012
Vizualizari: 1705
Comentează add

Corpul neînsufleţit al unei studente de 23 de ani, victima unui viol în grup petrecut în capitala New Delhi, a fost ars pe rug. Autorităţile se aşteaptă la noi proteste de stradă.

Proteste ample în capitala Indiei Proteste ample în capitala Indiei - Conține video

razvan-stancu

Proteste la New Delhi. Foto: Reuters.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, şi-a exprimat duminică profunda îndurerare legată de decesul unei studente de 23 de ani, victimă a unui viol colectiv comis într-un autobuz din New Delhi, informează AFP.

Oficialitatea internaţională a transmis sincere condoleanţe părinţilor şi prietenilor victimei, conform unui purtător de cuvânt oficial.

"Violenţele comise asupra femeilor nu pot fi sub nicio formă acceptate, justificate sau tolerate. Fiecare femeie are dreptul la respect, preţuire şi protecţie", a ubliniat sursa citată..

Potrivit AFP, ceremonia de incinerare a studentei care a căzut victimă unui viol colectiv al jumătatea lunii decembrie în India, s-a desfăşurat duminică la New Delhi.

Poliţia indiană, "criticată"

Autorităţile şi-au exprimat temerile în legătură cu noi manifestaţii.

Protestele au fost declanşate după ce, pe 16 decembrie, o studentă la medicină a fost violată şi bătută cu sălbăticie de şase bărbaţi într-un autobuz din New Delhi.

Tânăra, în vârstă de 23 de ani, a murit sâmbătă, din cauza rănilor, într-un spital din Singapore, iar trupul său a fost transportat la New Delhi şi incinerat duminică dimineaţă.

Trupul studentei a fost ars pe un rug funerar, conform tradiţiei hinduse, în prezenţa familiei şi a unor responsabili politici

După atacul asupra fetei, zeci de mii de indieni din întreaga ţară au ieşit în stradă pentru a protesta şi pentru a cere protecţie pentru femei.

Video: Proteste anti-viol în New Delhi. Sursa: Reuters.

Liderul Partidului Congresului, Sonia Gandhi, şi-a exprimat speranţa că moartea tinerei nu va fi degeaba.

"Ne întăreşte şi mai mult hotărârea de a lupta împotriva atitudinilor sociale perverse şi ruşinoase şi, de asemenea, de a lupta împotriva convingerilor că bărbaţii pot viola femei şi fete fără să suporte consecinţele", a subliniat Sonia Gandhi.

Poliţia a arestat şase bărbaţi pentru viol şi, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, vor fi condamnaţi la moarte.

Potrivit AFP, violurile colective sunt frecvente în India şi multe dintre ele nu sunt reclamate de victime, care nu au încredere în sistemul judiciar şi sunt descurajate de poliţiştii bărbaţi.

Însă natura deosebit de violentă a atacului din autobuz a declanşat furia mulţimii şi a făcut guvernul să promită mai multă siguranţă pentru femei şi pedepse mai severe împotriva crimelor sexuale.

Poliţia a fost aspru criticată pentru reacţia împotriva manifestanţilor, aceasta făcând uz de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.


Etichete IndiaNew DelhiSingaporeviolstudentăincinerareSonia Gandhipoliţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live