Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII(politice, economice, sociale, culturale *Meteo Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

9 August 2022
Vizualizari: 190
Comentează add

Reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual spun că sunt plătiți prost şi că li se încalcă drepturile.

Proteste ale sindicaliștilor din Poliție și Penitenciare

diana-surdu

 FOTO: Diana Surdu.

Sunt anunțate proteste, la această oră, în fața Ministerului de Finanțe. Sindicaliștii din Poliție și de la Penitenciare vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la problemele cu care se confruntă. Câteva zeci de polițiști s-au adunat în fața Ministerului de Finanțe la un protest autorizat până la ora 14:00.

Reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual spun că sunt plătiți prost şi că li se încalcă drepturile.

Ei acuza, citez, "că drepturile lor sunt în continuare sfidate grosolan de Guvern şi că printr-un proiect legislativ inițiat de Ministerul Muncii se continuă haosul în sistemul bugetar de salarizare și așa discreționar și politizat".

Poliţiştii reclamă eforturi mari și nopţi nedormite pentru salarii înghețate la infinit. Concret, pe lângă riscuri și condiții grele de muncă, oamenii legii sunt nemulțumiți că nu vor beneficia de majorarea de 15% anunţată pentru unii bugetari.

Polițiștilor li s-au alăturat la protest și colegii lor din penitenciare. Poliţiştii spun că dacă nu vor avea un răspuns pozitiv cât mai urgent din partea Guvernului, vor extinde acțiunile de protest într-un mod inediat, legat, la nivel naţional.


Etichete protestepolitistipenitenciareministerul finantelor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live