Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

21 Martie 2019
Vizualizari: 350
Comentează add

Proteste ale salariaţilor de la Electrolux Satu Mare

-

Foto: Sergiu Podină.

La Satu Mare este programat astăzi un marş al banderolelor albastre, acţiune de protest organizată de muncitorii de la Electrolux.

Lor li se vor alătura zeci de membri Cartel Alfa din mai multe judeţe.

Greva generală de la producătorul de electrocasnice a fost declanşată în urmă cu aproape 3 săptămâni, sindicatele acuzând patronatul că refuză să acorde muncitorilor majorările salariale solicitate.

Patronatul se declară deschis continuării negocierilor

Conducerea firmei anunţă, într-un comunicat, că este deschisă comunicării cu liderii sindicatelor şi continuării negocierilor, pentru a se putea ajunge la un acord.

Electrolux precizează că a luat în considerare solicitările inițiale venite din partea liderilor sindicatului: majorarea salariului de bază cu un procent mai mare decât rata inflației din România, un bonus de prezență, precum și asigurare medicală privată.

Alături de bonusul de prezență și asigurarea medicală privată, majorarea totală a salariului brut de bază pentru angajații din producție este de 11%, se mai arată în comunicatul companiei.


Potrivit companiei, răspunsul primit din partea reprezentanților sindicatului la această propunere a fost unul negativ, primind o nouă solicitare, total diferită față de cea înaintată inițial, ce constă într-o creștere de peste 20% a salariului de bază brut al unui angajat din producție.


 


Etichete Electroluxprotestsindicatepatronatnegocieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live