Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

25 Septembrie 2020
Vizualizari: 151
Comentează add

În Italia au loc proteste legate de modul în care autorităţile gestionează situaţia în contextul pandemiei de coronavirus.

Proteste ale profesorilor şi studenţilor, în Italia

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto: Elena Postelnicu

În Italia au loc proteste legate de modul în care autorităţile gestionează situaţia în contextul pandemiei de coronavirus.

În timp ce în învăţământ se consideră că guvernul face prea puţin, o parte dintre tansportatori cred că măsurile care îi vizează sunt exagerate.

Italia a fost în primăvară una dintre ţările europene cel mai puternic afectate de pandemie, iar bilanţul său - aproape 36.000 de morţi - este depăşit în Europa doar de cel al Marii Britanii. Elena Postelnicu transmite de la Roma.

Reporter: Două zile de manifestaţii la Roma. Astăzi, protestează pe străzi, în locuri diferite, pentru a se evita formarea de aglomerări, profesorii şi studenţii, iar mâine, părinţii şi elevii. În acelaşi timp, are loc o grevă de şapte ore a salariaţilor din transportul public local din regiunea Lazio.

Sindicatele din învăţământ solicită guvernului italian investiţii pentru şcoala statală, clase cu doar 15 elevi, un plan de măsuri pentru siguranţa şcolarilor, angajarea a 240.000 de profesori, concursuri de titularizare pentru cei 150.000 de suplinitori cu trei ani de experienţă, angajarea a 50.000 de colaboratori şcolari care să se ocupe şi de supravegherea instituţiilor de învăţamânt şi a  20.000 de asistenţi administrativi şi tehnici.

Potrivit sindicatelor, resurse există. Autobuzele, metroul, tramvaiele staţionează astăzi în semn de protest faţă de măsurile care impun o capacitate de doar 80% de călători, în condiţiile în care, la nivel naţional, s-au reluat toate activităţile.


Etichete (ii)italiaprotesteprofesoricoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live