Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Decembrie 2017
Vizualizari: 1077
Comentează add

Peste 50 de judecători de la diverse instanţe din Galaţi protestează împotriva modificării legilor justiţiei.

Proteste ale magistraților față de modificările Legilor Justiției

radiojurnal

Peste 50 de judecători de la diverse instanţe din Galaţi protestează împotriva modificării legilor justiţiei. Foto: Maria Măndiță.

Peste 50 de judecători de la diverse instanţe din Galaţi protestează împotriva modificării legilor justiţiei.

Ei au ieşit în urmă cu o oră pe treptele Palatului de Justiţie din acest oraş, transmite corespondentul RRA, Maria Măndiță.

Lor li s-au alăturat 15 protestatari ai grupului #Rezist care scandează " unde-i statul paralel ca să emigrez în el", "jos labele de pe justiţie", "nu vrem să fim o naţie de hoţi" .

Potrivit corespondenţilor noştri, o acţiune similară are loc Cluj.

Şi preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii - Mariana Ghena, preciza în scrisoarea deschisă transmisă astăzi, preşedintelui Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, că există posibilitatea să se desfăşoare manifestări ale magistraţilor din anumite instanţe şi parchete "a căror amploare şi durată, la acest moment, nu pot fi estimate".

Ea îi cere lui Iordache să dea răgaz CSM pentru a consulta corpul magistraţilor pentru a formula amendamente cu privire la textul propunerilor de modificare ale Codurilor penale, aflate în procedura dezbaterii parlamentare.

Proteste la Curtea de Apel din Pitești

In jur de 40 de judecători si procurori s-au adunat, in această după- amiază (ora 15.00),  pe treptele Curții de Apel din Pitești, pentru a-si exprima, in tăcere,  dezaprobarea față de initiativele legislative privind modificarea Codului Penal si a Codului de procedură Penală, transmite corespondentul RRA, Cristian Matei.

FOTO: Cristian Matei.

Proteste ale magistraților în Constanța

Magistratii constănțeni au ieșit astăzi în stradă, transmite corespondentul RRA, Mona Constantinescu.

Ca urmare a adoptării de către Camera Deputaților a unor proiecte de lege privind domeniul justiţiei, cu ignorarea avizului negativ din partea Consiliului Superior al Magistraturii, a voinţei exprimate de peste 4000 de magistraţi şi a recomandărilor Comisiei Europene, respectiv ca urmare a promovării unor iniţiative legislative pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală de natură să conducă la lipsirea organelor judiciare de instrumente juridice menite să asigure protecţia victimelor şi identificarea infractorilor, făcând astfel în mare măsură ineficientă justiţia penală, judecătorii din cadrul Judecătoriei Constanţa au decis în Adunarea generală din data de 15.12.2017 să îşi manifeste public dezacordul faţă de aceste demersuri, astazi, in fata instantei.

Ei au protestat tacut timp de jumatate de ora.
 

Proteste la Sibiu

Aproximativ 200 de sibieni au participat  astazi, la pranz (ora 12.00), la un nou protest, sub forma unui flashmob, in fata sediului Partidului Social Democrat din centrul orasului, transmite corespondentul RRA, Carmen Vulcan.

Timp de un sfert de ora, oamenii, de la copii,  la tineri si varstnici, au stat tacuti si nemiscati, iar de-aceasta data au venit cu afise pe care scriau citate din Constitutia Romaniei.

Ineditul protest, desfasurat pentru a opta zi consecutiv in fata sediului PSD din Sibiu, se desfasoara sub motto-ul  “Va vedem din Sibiu” si  este  ca reactie la  modificarile aduse legilor justitiei.

Zilele trecute , protestarii au venit cu oglinzi sau geamantane pe roti.

Potrivit organizatorilor , inedita forma de protest “sit-in”de la Sibiu a fost preluata si de alte orase din Romania, printre care Bucuresti, Iasi, Brasov, Cluj, Timisoara, Constanta sau Craiova.


Etichete protestemagistratijudecatorilegile justitieigalaticlujcsmmariana gheneaflorin iordachesibiuflashmobpsdsit-in sibiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live