Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 August 2020
Vizualizari: 283
Comentează add

Proteste violente la Beirut

radiojurnal

   Beirut după explozie, 5 August 5, 2020. Anwar AMRO / AFP

Explozie de furie la Beirut, la patru zile de la explozia devastatoare soldată cu peste 150 de morți și pentru care locuitorii îi invinuiesc pe politicieni.

Protestatarii au luat cu asalt sediul Parlamentului și al mai multor ministere, reușind să le ocupe temporar, iar în confruntările cu forțele de ordine peste 200 de manifestanți au fost răniți și un polițist și-a pierdut viața.

Costi Dumăscu a urmărit ce s-a întâmplat în capitala libaneză.

Reporter: Costi Dumăscu - Mii de oameni au fost pe străzi, îndemnând la revoluție și cerând răzbunare. Protestatarii cer socoteală liderilor țării pentru explozia produsă marți, în port, în urma căreia o parte a orașului a fost distrusă.
 
158 de oameni au murit atunci, 6.000 au fost răniți, aproximativ 300.000 au rămas fără locuințe. Evenimentele au degenerat pe măsură ce s-a lăsat seara ce au început confruntările cu forțele de ordine. Focuri de armă au fost auzite și din Piața Martirilor, din centrul capitalei, unde manifestanții aruncau cu pietre și cocktailuri Molotov în polițiști.
 
Manifestantii au luat cu asalt sediul Parlamentului și mai multe ministere și au reușit să le ocupe temporar. Ei au vrut să transforme clădirea Ministerului de Externe în cartier general al revoluției.
 
Bilanțul confruntărilor: un polițist mort și peste 200 de manifestanți răniți.
 
Premierul Hassan Diab a promis, într-un discurs televizat, alegeri anticipate în termen de două luni.
 
De câteva zile, în Parlament, mai mulți deputați au dat semnalul: și-au dat demisiile și au îndemnat la construirea unui nou Liban.
 
(PH)

Etichete Libanproteste(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live