Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Februarie 2021
Vizualizari: 374
Comentează add

Circa100 de sindicalişti, în mare parte membri ai Sindicatelor Grefierilor şi Poliţiştilor din Penitenciare, şi ai Sindicatului Poliţiştilor Europeni, au protestat ieri la Pitești.

Proteste sindicale în fața Prefecturii Județului Argeş

radiojurnal

  Foto: Arhivă

La Piteşti, aproape 100 de sindicalişti, în cea mai mare parte membri ai Sindicatelor Grefierilor şi Poliţiştilor din penitenciare, dar şi ai Sindicatului Poliţiştilor Europeni, au protestat ieri, în faţa Prefectrii Județului Argeş.

Sindicaliștii au cerut respectarea Legii 153 a salarizării personalului plătit din fonduri publice, precum şi un dialog social cu respect de ambele părţi, după cum a transmis corespondentul RRA, Cristian Matei.

Mihai Săbăreanu, sindicalist, de la  Spitalul Penitenciar Mioveni spune că tăierea sporurilor  ar însemna tăierea salariului.

Mihai Săbăreanu: Nu cerem măriri, cerem pur şi simplu să se respecte acea lege cadru şi, până la urma urmei, să nu existe tăieri de nicio natură pentru că, la noi, salariul de bază este undeva la 900 de lei, iar diferenţa înseamnă sporuri. Tăind sporurile, înseamnă că tai salariul.


Cristian Matei: Şerban Lixandru, din partea Sindicatului Grefierilor, şi-ar dori şi o salarizare echitabilă.


Şerban Lixandru: Am discutat de principiu şi am rugat să transmită doleanţele noastre guvernului. Sunt cazuri şi la noi, în Grefa judiciară, dar şi în Poliţie, în penitenciare, în care colegi de birou au salarii diferite.

Cristian MateiSindicatele care au ieşit în stradă, în ultima perioadă, urmează să tragă linie după aceste zile de proteste şi să decidă ce este de făcut în continuare.


Etichete piteștiproteste sindicaleprefectura argeș

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live