Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Ianuarie 2022
Vizualizari: 367
Comentează add

Au fost proteste în această dimineață în fața Ministerului de Finanțe.

Proteste ale polițiștilor și lucrătorilor din penitenciare

radiojurnal

FOTO: Cătălin Radu/RRA.

Au fost proteste în această dimineață în fața Ministerului de Finanțe.

Aproximativ 100 de polițiștii, membri ai Federației Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual îi cer ministrului Adrian Câciu, printre altele, să aplice Legea salarizării unitare din 2017. Președintele Federației, Vasile Zelca:


Vasile Zelca: Noi nu cerem majorări salariale, de aceea am  ales să protestăm în aceste zile la Ministerul Finanțelor. Noi am solicitat domnului ministru o întâlnire directă, pentru a ne lămuri care sunt cauzele neaplicării Legii 153 și pentru familia ocupațională din care facem noi parte. Ne confruntăm cu un deficit de personal imens, aproape 30.000 de cadre la nivel de MAI, undeva la 20.000 de polițiști lipsă în acest moment. Cei 20.000 de polițiști lipsă înseamnă mai multă muncă pentru cei care sunt acum încadrați în poliție. Noi nu cerem nimic în plus. Noi cerem doar aplicarea legii și deja de la 1 ianuarie suntem în resțante în ceea ce privește aplicarea Legii 153.


Realizator: Polițiștilor li s-au alăturat și lucrătorii din penitenciare. Aceștia reclamă faptul că, prin lipsa de interes ca guvernanților față de structurile din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, clasa politică urmărește deprofesionalizarea și slăbire autorității oamenilor legii în fața infractorilor.

(RS)


Etichete protestministerul de finantepolitistim salarizare(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live