Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

14 Septembrie 2020
Vizualizari: 354
Comentează add

700 de muncitori de la Termocentrala Mintia, în județul Hunedoara, intră în cea de-a doua săptămână de protest.

Protestatarii de la Termocentrala Mintia, ignorați de autorități

ilie-pintea

Sediul Complexului Energetic Hunedoara. Foto: Arhivă/ Ilie Pintea

700 de muncitori de la Termocentrala Mintia, în județul Hunedoara, intră în cea de-a doua săptămână de protest.

Oamenii sunt nemulțumiți, mai ales de faptul că sunt ignorați de autorități și că nu au o perspectivă pentru viitorul lor.

Este cea mai lungă acțiune de protest de la o termocentrală și angajații se pare că nu au de gând să renunțe.

Reprezentanții muncitorilor spun că nu au cu cine să negocieze revendicările lor, pentru că administrația Complexului Energetic Hunedoara este depășită de situație, iar ministerul de resort nu a reacționat până acum.

Cristian Iştoc, președintele sindicatului "Solidaritatea" Hunedoara: Un colos energetic de 1275 de megawați este oprit din lipsă de cărbune. Avem patru greviști în greva foamei de cinci zile, starea lor de sănătate se agravează de la o zi la alta și nimeni nu vine să stea de vorbă cu ei. Cu fiecare zi care trece, protestul se radicalizează, se adună tot mai mulți pentru a-l susține.

Marcel Banu se află în greva foamei de patru zile şi mi-a spus ce solicită cei peste 700 de angajați care protestează la Mintia.

Marcel Banu: Vrem să se facă un plan de reorganizare a termocentralei, să nu eliminăm 1200 MW din sistem ca să facem loc altor producători de energie electrică. Cerem plăți compensatorii și, bineînțeles, tot ce se poate obține prin lege.

Angajații Termocentralei Mintia au de primit drepturi salariale restante pentru şase luni, cuprinse între 3.000 și 5.000 de lei de persoană pe care administrația nu le poate plăti din lipsa fondurilor. În plus, unitatea a fost oprită de cinci ori în acest an din cauza lipsei cărbunelui.


Etichete (ii)mintiaprotest

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live