Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Darie, Vaslui

27 Decembrie 2013
Vizualizari: 1850
Comentează add

Grupul protestatarilor de la Pungeşti, care de pe 24 decembrie au intrat în greva foamei, au anunţat că-şi suspendă acţiunea de protest, până după Anul Nou.

Protestatarii de la Pungeşti renunţă temporar la greva foamei

alina-darie-vaslui

Protest la Pungeşti, 7 decembrie. Foto: Facebook/Asociaţia Vira

Astăzi, la orele 14:00, grupul protestatarilor de la Pungeşti, care de pe 24 decembrie au intrat în greva foamei, au anunţat că-şi suspendă acţiunea de protest.

Aceştia au precizat, printr-un comunicat de presă, că au luat această decizie la insistenţele celorlalţi săteni din Pungeşti, dar şi ale preoţilor din zonă care au vrut ca trecerea în celălalt an să nu se facă pe acest fond de nemulţumire extremă.

Unul dintre protestatari, Constantin Pâslaru, semnatarul comunicatului dat presei, susţine că un alt motiv pentru care greva foamei a fost suspendată este reprezentat de faptul că starea de sănătate a celor solidari risca să se înrăutăţească, ei stând pe câmp într-un cort neîncălzit.

În cea de-a doua zi de grevă a foamei, unul dintre protestatarii de la Pungeşti, un bătrân în vârstă de 84 de ani, a avut nevoie de îngrijiri din partea unui echipaj al Ambulanţei Vaslui, solicitat la faţa locului.

Greva foamei va fi continuată imediat după sărbători, au anunţat, în finalul comunicatului de presă, protestatarii de la Pungeşti.  

20 de oameni au intrat în greva foamei în ajunul Crăciunului, nemultumiţi de faptul că pe raza comunei Pungeşti au fost dislocate importante forţe ale jandarmeriei.

Comuna vasluiană a fost declarată zonă specială de siguranţă la începutul lunii decembrie după incidentele violente în care aproximativ 500 de protestatari au distrus gardurile amplasate pe terenul concesionat de compania Chevron, unde urmează să fie amplasată prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţ.
 


Etichete Ştiri Nord-EstPungeştiChevronlucrăriprotesteexploraregreva foamei,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live