Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Iulie 2015
Vizualizari: 1323
Comentează add

Sute de angajaţi ai termocentralei Mintia din Deva au declanşat în această dimineaţă un protest spontan, nemulţumiţi de unele prevederi din noul contract colectiv de muncă.

Protest spontan la termocentrala Mintia din Deva

radiojurnal

Foto: rador.ro.

Sute de angajaţi ai termocentralei Mintia din Deva au declanşat în această dimineaţă un protest spontan, nemulţumiţi de unele prevederi din noul contract colectiv de muncă, prin care le sunt reduse drepturile băneşti.

La această oră reprezentanţii lor sunt în discuţii cu administraţia, care nu vrea să dea curs solicitărilor pentru că nu dispune de fonduri iar conturile companiei sunt blocate.

Vicepreşedintele sindicatului Muntele, Cristian Iştoc, spune că protestul nu afectează producţia, întrucât la el participă salariaţi din turele de noapte şi cei aflaţi în ziua lor liberă.

"Având în vedere salariile foarte mari ale conducătorilor complexului energetic Hunedoara, noi nu putem să acceptăm diminuări de drepturi salariale în rândul celor care au salarii mici. Avem deja din ce în ce mai mulţi salariaţi cu salariul minim pe economie, motiv pentru care am ales să protestăm în acest mod. Nu cerem nimic în plus în contractul colectiv de muncă, cerem doar prelungirea acestuia în forma pe care o are acum", a declarat Cristian Iştoc.

Vechiul contract colectiv de muncă al angajaţilor de la termocentrala Mintia expiră sâmbăta aceasta.


Etichete ştiri vestHunedoaraDevatermocentra Mintiaprotest spontancontractul colectiv de muncăCristian Iştocsindicate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live