Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Timişoara

22 Iulie 2013
Vizualizari: 2232
Comentează add

Peste 200 de angajaţi ai finanţelor din Timiş au blocat accesul în instituţie, nemulţumiţi de decizia de a muta sediul regional la Deva.

Protest spontan la Administraţia Financiară din Timişoara

radio-romania-timisoara

Foto: Arhivă

UPDATE: Reporterul Radio România Ramona Cărpenişan transmite că după întâlnirea cu prefectul şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, angajaţii de la Finanţe au reluat lucrul, dar au anunţat că sunt decişi să reiniţieze protestul în zilele următoare, dacă mutarea la Deva rămâne valabilă.  

Mâine, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş va merge la Bucureşti pentru a discuta cu ministrul finanţelor publice.

UPDATE: Activitatea administraţiilor financiare judeţene în relaţia cu contribuabilii rămâne neschimbată după reorganizarea instituţiei, precizează un comunicat de presă al ANAF.

O altă precizare priveşte faptul că acestea nu se vor desfiinţa, în urma reorganizării ANAF, în contextul regionalizării, iar sediile vor rămâne ]n locaţiile curente.

În document se mai menţionează că restructurarea Agenţiei este o condiţie importantă pentru punerea în aplicare a "Proiectului de modernizare a administraţiei fiscale" - proiect pentru care s-a semnat în urmă cu aproape 3 luni, un acord de împrumut cu Banca Mondială în valoare de 70 de milioane de euro.

__________________________

Peste 200 de angajaţi ai finanţelor din Timiş au protestat luni dimineaţă în faţa sediului Administraţiei Financiare din Timişoara.

Ei sunt nemulţumiţi de decizia de a muta sediul regional la Deva.

Oamenii au blocat complet accesul în instituţie şi spun că vor protesta până când decizia va fi anulată.

Potrivit reporterului Radio România Ramona Cărpenişan, mutarea sediului de la Timişoara la Deva este stipulată în anexele unui proiect de hotărâre de guvern care va intra în dezbatere în şedinţa de miercuri.

Salariaţii de la finanţe se tem că o eventuală mutare ar duce, de fapt, la disponibilizări masive şi şi-au exprimat nedumerirea faţă de oportunitatea acestui demers.

"Protestul este pe termen nelimitat şi suntem foarte contrariaţi de decizia luată peste noapte, de a muta direcţia regională a finanţelor în municipiul Deva.

"Sincer, nu pot să comentez o asemenea decizie. Mi se pare total absurdă.

"Vor fi afectaţi inclusiv timişorenii. Pentru angajaţii din Timişoara presupune o restructurare, iar ca logistică cheltuieli foarte mari", spune unul dintre protestatari.

Liderii de sindicat s-au întâlnit cu prefectul judeţului Timiş pentru a discuta problema.


Etichete Ştiri VestprotestangajaţiblocajaccesmutaresediuDevaTimişoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live