Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

4 Februarie 2016
Vizualizari: 818
Comentează add

Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara din sectoarele care nu sunt implicate direct în producţie au întrerupt lucrul, în semn de protest faţă de unele măsuri ale conducerii.

Protest spontan al angajaţilor Complexului Energetic Hunedoara

ilie-pintea

Protest al minerilor. Foto: Arhivă/radiocluj.ro.

Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara din sectoarele care nu sunt implicate direct în producţie au întrerupt astăzi activitatea, în semn de protest faţă de unele măsuri ale administraţiei.

Protestul spontan de astăzi a fost generat de o decizie a conducerii Complexului Energetic Hunedoara, care vrea să trimită angajaţii din sectoarele indirect productive ale diviziei miniere într-un aşa-numit "concediu de aşteptare" în care să fie plătiţi cu 75% din salariu.

Minerii spun că el este imposibil să scoată cărbunele din subteran fără ajutorul colegilor de la suprafaţă, aşa că s-au alăturat acestui protext.

"Nu poate minerul să scoată cărbunele afară, fără ăla de la suprafaţă. Nu suntem de acord cu măsuri dicriminatorii. Să se ia nişte măsuri unitare. Dacă trebuie să salvăm acest Complex Energetic ar trebui să-l salvăm cu toţii", a spus Vasile Păduraru, de la Sindicatul Muntele.

Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara nu mai sunt dispuşi să tolereze măsurile luate fără o analiză atentă a situaţiei din acest sector de activitate.

"Nu se poate să stăm să aşteptăm ce? Sârşitul? Dacă este sfârşitul să ne spună "domne' mâine nu mai lucraţi". Dar aşa astăzi tai ceva, mâine o să tai ceva, nu mai merge aşa", a spus liderul de sindicat de la Preparaţia Paroşeni, Dorin Vezure.

Sindicaliştii au venit în faţa sediului din Petroşani al Complexului Energetic Hunedoara, unde au început să sosească şi angajaţii nemulţumiţi de restrângerea activităţii.

Ei acuză lipsa de transparenţă a administraţiei, care le comunică deciziile luate fără nici un fel de consultare prealabilă şi au cerut demisia directorului general. 


Etichete mineriComplexul Energetic Hunedoaraprotest spontannemulţumiri legate de "concediul de aşteptare"Vasile Pădurarude la Sindicatul Muntelesindicate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live