Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

11 Septembrie 2019
Vizualizari: 568
Comentează add

Trei sute de angajaţi ai societăţii Chiech Soda protestează în faţa Prefecturii judeţului Vâlcea.

Protest pentru păstrarea locurilor de muncă

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

Trei sute de angajaţi ai societăţii Chiech Soda protestează în faţa Prefecturii judeţului Vâlcea, septembrie 2019. Foto: Ana-Maria Cârstea

Trei sute de angajaţi ai societăţii Chiech Soda, fostele Uzine Sodice Govora, protestează la această oră în faţa Prefecturii judeţului Vâlcea.

Oamenii sunt nemulţumiţi că firma poloneză intenţionează să închidă fabrica, lăsând astfel fără un loc de muncă 600 de salariaţi.

Corespondenta noastră Ana Maria Cârstea este la faţa locului şi ne spune ce se întâmplă acolo.

Reporter: Trebuie să vă spun că în acest moment oamenii s-au mutat în fața Consiliului Județean pentru a protesta și pentru a-şi arăta nemulțumirea pentru faptul că de săptămâna viitoare, mai precis de miercuri 18 septembrie, este posibil ca fabrica să fie închisă şi, cum spuneai şi tu, 600 de oameni să rămână fără locuri de muncă.

Oamenii pledează pentru păstrarea locurilor de muncă și refuză plățile compensatorii. Au solicitat prefectului de Vâlcea ca premierul Viorica Dăncilă, dar și alți factori de decize ai Guvernului să vină de urgență la Râmnicu Vâlcea, situația fiind una destul de critică. De asemenea, salariaţii au refuzat să-l lase pe reprezentantul Guvernului în teritoriu să le explice care sunt pașii făcuți către centru pentru salvarea fabricii. Aceștia vor un angajament scris privind păstrarea locurilor de muncă. Mai mult, oamenii refuză să renunțe la protest până nu vor primi garanții clare în privința locurilor de muncă.


Etichete protestlocurimunca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live