Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICA Vineri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

28 Iulie 2017
Vizualizari: 484
Comentează add

Guvernul a interzis protestele de stradă înaintea referendumului de duminică. Cei care încalcă această interdicţie riscă pedepse de între cinci şi zece ani de închisoare.

Protest masiv aşteptat în capitala Venezuelei

sergiu-stet

 Foto: actualidadvenezuela.org.

În capitala Venezuelei, Caracas, sunt aşteptate vineri, 28 iulie, demonstraţii în masă, în aceeaşi zi în care intră în vigoare o interzicere a protestelor, anunţată de guvern.

Tensiunile cresc, pe măsură se apropie ziua unui controversat vot, convocat de preşedintele Nicolas Maduro. Duminică, 30 iulie, alegătorii vor desemna reprezentanţii pentru o Adunare Constituantă de 545 de membri, care ar urma să aibă puterea de a rescrie Constituţia ţării din 1999 şi să dizolve instituţiile statului.

CNN anunţă că gupurile antiguvernamentale au plănuit o serie de evenimente pentru a protesta faţă de aceste alegeri, încă de săptămâna trecură, inclusiv o grevă generală de două zile şi demonstraţia masivă programată pentru vineri la Caracas, intitulată "Preluarea Venezuelei".

Guvernul a anunţat însă joi, 27 iulie, că interzice toate protestele "care ar putea perturba procesul electoral". De vineri şi până marţi, cei care încalcă această interdicţie riscă pedepse de între cinci şi zece ani de închisoare, a declarat ministrul de interne şi al justiţiei, Néstor Reverol.


Etichete Nicolas MaduroCaracasVenezuelaConstituţieCNN

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live