Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

19 Mai 2021
Vizualizari: 514
Comentează add

Principala revendicare a fost stabilirea prin lege a unei pedepse minime pentru cei care atacă poliţiştii, întrucât, în opinia lor, judecătorii pronunţă pedepse prea mici.

Protest masiv al polițiștilor la Paris

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

 Foto: Agerpres/EPA.

Zeci de mii de oameni au manifestat, în această după-amiază, la Paris, la apelul poliţiştilor, care au denunţat violenţa cu care se confruntă în exercitarea profesiei lor şi lipsa de răspuns a justiţiei, prea blândă - susţin ei - cu indivizii care agresează forţele de ordine.

În faţa sediului Adunării Naţionale, au manifestat mii de poliţişti veniţi din toată Franţa.

Principala revendicare strigată la manifestaţie a fost stabilirea prin lege a unei pedepse minime pentru cei care atacă poliţiştii, întrucât, în opinia lor, judecătorii pronunţă pedepse mult prea mici pentru agresorii de poliţişti, încurajându-i şi pe alţii să nu se supună autorităţilor.


Grégory Jérôme, secretar general al Federaţiei Gnerale a Poliţiştilor: Această violenţă cotidiană, de la mica delincvenţă până la criminalitatea organizată, trecând prin violenţele urbane şi terorism, insultele, loviturile, crimele îi afectează pe poliţiştii din toate brigăzile şi de toate gradele. Muncitori şi curajoşi, aceşti poliţişti, dragi concetăţeni, adesea cu mijloace limitate, dar cu multă pasiune şi curaj, menţin pacea.


Pe mai multe ecrane-gigant, amplasate în Piaţa Concorde din faţa Adunării Naţionale, au fost difuzate clipuri video create pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu dificultăţile profesiei de poliţist în Franţa, imagini cu intervenţiile periculoase din cartierele dificile de la periferia marilor oraşe, dominate de traficanii de droguri şi de alţi interlopi, imagini cu maşini de poliţie incendiate sau cu confruntărtile de stradă din timpul manifestaţiilor violente ale Vestelor Galbene, care au durat întregul an 2019.

(RS)


Etichete frantapolitistiprotestemanifestatiiparisviolenta(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live